majonezas

majonezas

Majonezas (pranc. Mayonnaise) – emulsinis maisto produktas, pagamintas riebalų ar augalinio aliejaus pagrindu ir stabilizuotas kiaušinio tryniu (lecitinu) arba kitais emulguojančiais maisto produktais. Majonezas yra aliejingos fazės emulsija vandens fazėje. Konsistencija – nuo tirštos iki želinės. Spalva dažniausiai balta, gali varijuoti iki kreminės ar gelsvos.

5 Ingridos Martinkėnaitės taisyklės puikiai savijautai ir išvaizdai (50)

Jei praūžus šventiniam karavanui svarstyklės nėra jūsų geriausios draugės, tai šis straipsnis skirtas jums, savo tinklaraštyje rašo Ingrida...

Lietuvis Hamburge ieškojo geriausio pasaulyje hamburgerio, bet nusivylė: tai visai kitokie sumuštiniai (89)

Turbūt natūralu, kad į Vokietijos miestą Hamburgą keliaujantys turistai čia visuomet ieško hamburgerių (mėsainių – liet.) ir tikisi juos rasti...

Kūčių vakarienė: paremta senomis, bet nuolat kintančiomis tradicijomis (15)

Kūčios – viena lietuviškiausių švenčių, kuri turi senas tradicijas , besitęsiančias daugelį metų. Tačiau laikui bėgant po truputį keičiasi...

Prekybos centrų atstovai: gyventojai pasiruošimą šventėms linkę atidėti paskutinei savaitei (2)

Didžiųjų prekybos centrų atstovai sako, kad gyventojai pasiruošimą šventėms vis dar linkę atidėti paskutinėms savaitėms ir vis dažniau renkasi...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10