Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Dalį kalėdinių tradicijų atsinešame iš vaikystės, o kitą dalį susikuriame patys. Kaip DELFI pasakoja „Misija Laplandija“ ambasadorius atlikėjas D. Montvydas, jam Kalėdos yra daugiausiai tradicijų turinti šventė, kurias jis išlaikė iki šių dienų.

„Aš manau, kad mano šeimoje ši šventė turi daugiausiai svorio, energijos, emocijų. Ši šventė yra reikšmingiausia mano šeimoje. Vaikystėje jai buvo ruošiamasi, ji buvo vertinama ir ta dvasia iš visų švenčių jaučiama labiausiai. Pradedant maisto gamyba, baigiant dovanomis, Kalėdų Seneliu“, – pasakoja atlikėjas.

D. Montvydas tęsia, kad didžiausią įspūdį jam palikęs Kalėdų Senelio laukimas, kai vaikai iš visų jėgų stengdavosi neužmigti ir pričiupti dovanas atnešusį stebukladarį.

„Tas momentas, kai vieną akimirką nemiegi ir po egle tuščia, o kitą akimirką pabundi po 15 minučių ir matai, kad dovanos jau guli, tai yra mistika. Ir tada galvoji, kaip aš čia pražiopsojau, jau visos dovanos yra ir nusiteiki vėl laukti kitų metų“, – atsimena pašnekovas.

Donatas Montvydas su šeima

Šiandien atlikėjas savo šeimoje puoselėja ne tik vaikystės Kalėdų tradicijas, bet ir yra sukūręs naujų. Anot jo, labai didelis dėmesys yra skiriamas Kalėdų eglei ir jos puošimui ir artimiesiems.

„Mums labai patinka tas eglės momentas, jos puošimas, mes stengiamės, kad ji būtų aukštesnė, didesnė ir kiekvienais metais tai darome, puošiame. Stengiamės Kalėdų Senelį pakviesti pas mus paryčiais. Kūčios yra šeimos vakaras, kai visa šeima susirenka. Eglės puošimas, Kūčių stalas, pirma Kalėdų diena – tai yra sentimentai“, – tikina D. Montvydas ir priduria, kad Kalėdos – stebuklų metas, kai reikia dalintis gerumu.

Todėl atlikėjas palaiko socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“. Anot jo, šis projektas dovanoja vaikams ne tik džiaugsmą, bet ir tikėjimą gerumu, motyvuoja.

„Vaikai gali nuvažiuoti ten ir pamatyti, svarbu negriauti jų svajonių. Atrodo, kad tai yra svarbiausia ir smagu, kad jiems suteikiama tokia galimybė. Tai daugiau nei Kalėdos, nes suteikiama viltis, tikėjimas tiems vaikams“, – sako pašnekovas.

D. Montvydas priduria, kad tokie projektai priverčia sustoti ir pagalvoti ne tik apie savo artimuosius, bet ir visus, esančius aplinkui.

„Man bus smagu su mano Adele važiuoti, nes ji viskuo tiki, fantazija jos laki. Ir tai yra metas, kada gali pagalvoti ne tik apie save. Susimąstai apie visą aplinką, žmones, kuriems reikia pagalbos, paramos, palaikymo. Ir vaikai užauga, jie į tą pasaulį atsineš kažkokias tradicijas, pamatys Kalėdų Senelį“, – mano atlikėjas.

Šiemet patikėti Kalėdų stebuklu galimybę turės ir gabūs, talentingi, pavyzdingi, tačiau augantys nepasiturinčiose šeimose, vaikai iš visos Lietuvos meno mokyklų. Jau gruodžio 3 dieną vaikai lips į lėktuvą, kuris juos nuskraidins pas Kalėdų Senelį.

Daugiau informacijos rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)