Gąsdina aukšta ateities transporto priemonių kaina



Rumunijos žiniasklaida pastebi, kad Z kartos atstovai, tai yra žmonės, gimusieji nuo praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio vidurio iki 2010-2014 metų, turi aiškią nuomonę apie tai, kaip jie nori keliauti ir už ką mokėti. Kaip buvo teigiama portale Stirile Pro TV, šiandieninėje ekonomikoje dažnai aptarinėjama nuostata, kad Z karta nė nesvajoja apie būsto įsigijimą, tad ką jau kalbėti apie brangaus nuosavo automobilio pirkimą.

Tą puikiai įrodo ir anksčiau portalui Delfi išsakyta Lietuvos jaunuolių nuomonė. Kai jų buvo paklausta, dėl kokių priežasčių jie nesvarsto apie elektromobilio įsigijimą, Z kartos atstovai pabrėžė ir elektromobilių kainą, ir tai, kiek pasiruošimas kelionei su jais kainuotų laiko prasme.

„Nepirkčiau elektromobilio vien dėl to, kad tai daug kainuoja laiko atžvilgiu. Tu visada turi planuoti kelionę taip, kad automobilis būtų tinkamai įkrautas, tam paruoštas“, – pastebėjo jaunuolis Audrius (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas).

Panašią nuomonę išsakė ir pašnekovė Eglė (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas).

„Manau, kad diena, kada visi ar bent jau dauguma vairuotojų privalės persėsti į elektra varomus automobilius, anksčiau ar vėliau ateis, tačiau šiuo metu tam pasiruošusi tikrai nesu“, – teigė mergina.

Savo išsakytas mintis ir kylančias abejones paaiškino ji pati.

„Kalbant apie klimato kaitos problemas, aš tikrai galvoju apie ateitį bei kokia ji bus, tačiau man, kaip jaunam žmogui, svarstyti apie elektromobilio įsigijimą apskritai kol kas yra nerealu. mane gąsdina vien jų kaina“, – teigė Eglė.

Beje, kaip pastebi Rumunijos žiniasklaida, automobilis, kaip statuso simbolis, Z kartai nebeturi tokios pat reikšmės kaip ankstesnėms kartoms. Šiandien, užuot investavę į automobilį, daugelis renkasi taupyti tokiems dalykams, kaip antai, išsilavinimas, ir leisti pinigus patirtims, būtiniausiems produktams ir technologijoms, tad nenuostabu, kad elektromobilis jauno žmogaus akyse išlieka prabangos preke.

Tikėtina, kad požiūris keisis atėjus kitam gyvenimo etapui


Vis dėlto, kaip buvo pastebima portale Stirile Pro TV, kaina – ne vienintelė kliūtis, Z kartos atstovams trukdanti pirkti automobilius. Pasak šaltinio, įprastai jauni žmonės būna mažiau pasidomėję lizingo galimybėmis ir daugiau nei pusė jų norėtų pradėti automobilio paiešką internetu, atsižvelgdami į savo biudžetą.

Kaip bebūtų, Z karta – svarbus automobilių rinkos segmentas, tačiau jų pageidavimai ir pirkimo elgsena skiriasi nuo ankstesnių kartų, buvo rašoma portale Stirile Pro TV. Didėjant susidomėjimui elektra varomomis transporto priemonėmis, o automobilio pirkimo procesui tampant labiau skaitmenizuotam, automobilių pramonė turi prisitaikyti prie šių jaunų vartotojų poreikių ir pageidavimų.

Elektromobiliai

Ir nors dabar didelė dalis jaunuolių stengiasi ieškoti įvairių keliavimo alternatyvų, tai yra naudojasi viešuoju transportu, vaikšto pėsčiomis, keliauja dviračiu ar paspirtuku – tikėtina, kad jų transporto pasirinkimai pasikeis, kai jie sukurs šeimą. Kaip buvo teigiama šaltinyje, daugeliui jų tada reikės nuosavo automobilio, kadangi norėsis jo teikiamo patogumo, be to, daug kas persikels gyventi ten, kur asmeninis transportas bus būtinas. Tiesa, net ir šiame gyvenimo etape, tikėtina, jaunuoliai pirmenybę teiks tvarumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją