Rasinė įvairovė ir tolerancija

Pirmas ir labai svarbus Z kartos požymis – įvairovė. Kaip teigia psichologė, yra sakoma, jog tai yra turbūt paskutinė karta, kurioje dar dominuoja baltaodis žmogus. Manoma, jog sekančioje, dar kitaip vadinamoje Alfa karta, rasinė įvairovė bus dar didesnė.

„Jeigu jau šnekame apie įvairovę, tai jie yra ir labiau priimantys tą įvairovę, nebėra to suskirstymo – labiau tolerantiški įvarovei“, – teigia G. Buinickaitė.

Gintarė Buinickaitė

Sugrįžtant laiku į sovietmetį Lietuvoje, galime prisiminti, kad būtent tuo metu labai trūko tolerancijos kitoms rasėms ar net tautybėms.

„Buvo daug nesupratimo, vienas dalykas, žinių trūkumo ir tiesiog, kas buvo skleidžiama iš pačios valstybės, kas liečia, pavyzdžiui, sovietmetį“, – aiškina psichologė.

Stilius 1980-aisiais

Technologijos lydi nuo pat gimimo

Kitas svarbus požymis, jog Z karta yra pirmoji karta, kuri gimė ir augo su technologijomis.

„Teigiama pusė tai yra, kad jie tikrai turi greitą priėjimą prie informacijos ir jie gali greitai ją pasiekti“, – teigia pašnekovė.

Tačiau informacijos gausa internete turi ir neigiamą pusę – randama informacija nebūtinai yra teisinga. Z kartos atstovams vis dar yra sunku pasirinkti tinkamą informacijos šaltinį, nepakliūti į melagienų pinkles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją