Visuomenėje vyrauja klaidingas nusistatymas apie savanorystę

Juliaus manymu, visuomenėje vyrauja klaidingas nusistatymas, kad savanoriška veikla yra kaip pridėtas balas stojant į universitetą ar užsidėtas pliusas sau, tačiau į visa tai vertėtų pažvelgti kitu kampu: „Tau nereikia galvoti apie kažkokią pridėtinę vertę. Tiesiog eik ir daryk, kas tau smagu, nes tai yra pati didžiausia pridėtinė vertė, kurią tu gali pats sau susikurti“.

Julius Janulevičius

Kokią naudą suteikia savanoriškos veiklos?

Kaip naudas, kurias suteikė savanoriškos veiklos, Julius įvardija galimybę susipažinti su naujais
žmonėmis, patirti naujų dalykų, gebėjimą lanksčiau ir empatiškiau priimti sprendimus.

Savanorystė

Nuo ko prasidėjo įsitraukimas į visuomenei naudingas veiklas?

J. Janulevičiaus kelias savanorystėje prasidėjo nuo įstojimo į gimnazijos mokinių tarybą. Atradęs džiaugsmą bendrauti su kitais žmonėmis, dalintis patirtimi, Julius panoro prisijungti ir prie kitų organizacijų.

Svarbu atrasti balansą

Juliaus nuomone, bendruomenė, kuri supa kiekvieną žmogų, daro labai didelę įtaką. Dirbant su kitais savanoriais, svarbu atrasti balansą tarp atsidavimo kitiems bei pačiam sau. „Šiek tiek egoistiškumo, to tokio lengvo, tuo pačiu ir kitu žmonių nepamiršimo, sukuria pačias geriausias patirtis“.

Savanorystė

Savanorystė yra ne tik puikus būdas pažinti save, naudingai praleisti laisvalaikį, tačiau tai suteikia daug naudos kitiems žmonėms. Savanoriai neatlygintinai gali padėti tiems, kuriems labai reikia pagalbos. Tai yra labai prasminga, pagarbą kitam žmogui parodanti veikla, kuri tuo pačiu ugdo ir patį savanorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją