Laikas sau yra tuomet, kuomet darai tai, kas tau patinka

„Aš manau, kad darau dalykus, kurie mane džiugina ir automatiškai tai yra mano laikas sau. Aš tai darydamas jaučiuosi gerai. Aš žinau, kad tai atspindi mane, mano interesus, norus, siekius“ ,– kitokiomis nei įprasta mintimis apie galimybę skirti dėmesio sau pasakoja Julius. Visgi vaikinas priduria, kad rasti laiko pabūti su artimaisiais yra šiek tiek sunkesnė užduotis.

Deimantė Marčiulaitytė ir Julius Janulevičius

Ką daryti, kai norisi viską mesti?

Paklaustas, ar nebūna akimirkų, kai norisi viską mesti, Julius atviras: „Mesti visada atsiranda noro, ypač, kai kažkas nesiseka, būna blogai“. Vaikino nuomone, toks noras atsiranda dėl to, jog atrodo, kad nuo viso to pabėgus, bus ramiau, atsiras daugiau laiko tam, kam anksčiau buvo sunku jo skirti. Atėjus atostogų metui, vaikinas visada pagalvoja, kad jei ne visos veiklos, kuriomis užsiima, nežinotų, ką daugiau galėtų veikti.

Julius Janulevičius

„Dažniausiai gaunasi taip, kad norisi viską mesti, bet žinai, kad reikia padaryti, kad išauklėtas tam tikras atsakomybės jausmas, tai tiesiog imi ir darai,“ – įkvepiančiai kalba vaikinas.

Klaida, kuria daro dalis žmonių

Julius pastebi klaidą, kurią, jo nuomone, daro daugelis žmonių. „Tu atėjęs į kažkokią sritį neprivalai joje būti visą laiką. Tu gali joje pabūti, išbandyti tiek, kiek tau reikia ir padaryti pertrauką,“ – mano 21-erių metų vaikinas.

Pertraukų darymas, veiklos pakeitimas gali būti labai naudingas tuomet, kai žmogus atsiduria ties emocinio perdegimo, didelio nuovargio riba. Padaryti pertrauką ir sugrįžti atgal leidžia atsikvėpti, atrasti naujų, „šviežių“ minčių ir su didesniu užsidegimu ir noru vėl kibti į darbus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją