Vis dažniau vietovėse įteisinamas ekologiškas laidojimas. JAV Oregono, Vašingtono ir Kolorado valstijose jau leista taip laidoti žmones, rašo portalas „My Impact“.

Neseniai Kalifornijoje taip pat įteisintas šis laidojimo būdas. Tačiau bažnyčios atstovai išreiškė nepritarimą šiam sprendimui, nes baiminasi, kad viešose vietose gali atsirasti masinių kapaviečių.


Ekologinis laidojimas

Ekologinis laidojimas yra paprasta procedūra. Mirusiojo palaikai sudedami į daugkartinio naudojimo nerūdijančio plieno indą. Tada į tą patį indą pridedama biologiškai skaidžių medžiagų, pavyzdžiui, medžio drožlių ir gėlių.

Maždaug po mėnesio likučiai visiškai suyra, o susidaręs dirvožemis yra turtingas maistingųjų medžiagų. Šį dirvožemį galima perduoti mirusiojo artimiesiems.


Šis kremavimo būdas nekenkia aplinkai, nes į atmosferą neišmetama CO2 ir nereikia naudoti cheminių medžiagų, kurios naudojamos balzamuojant kūnus.

Bažnyčia nepritaria ekologiškam laidojimui Kalifornijoje

Kalifornijos Romos katalikų bažnyčios atstovai nesutinka su sprendimu leisti ekologines laidotuves. Jie teigia, kad toks laidojimas emociškai ir psichologiškai atitolina žmogų nuo mirusiojo ir gali sukurti masines kapavietes viešose erdvėse, kai žmonės nesąmoningai vaikšto per mirusiųjų palaikus. Visgi Kalifornijos įstatymai draudžia sujungti palaikus be šeimų sutikimo, taip pat draudžiama auginti pasėlius tose vietose, kur yra „ekologiškai palaidotas“ žmogus. Svarbu pažymėti, kad ne visi turi tokį patį tikėjimą kaip katalikai, todėl jų nuogąstavimai dėl ekologiško laidojimo gali įtikinti ne visus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją