„Nors ne kartą įrodėme, kad milijonai žmonių visame pasaulyje reikalauja pokyčių, pasaulis nejuda teisinga kryptimi“, – socialiniuose tinkluose X ir „Instagram“ rašė G.Thunberg. Prie klimato atšilimo prisidedančių dujų išmetimas esą toliau didėja, o planeta artėja prie kritinio taško.

Kaip teigia aplinkosaugos aktyvistė, yra viena išeitis: „mums skubiai reikia radikalios klimato apsaugos, kad išgelbėtume tai, kas gali būti išgelbėta, ir kad kiek įmanoma labiau apribotume katastrofiškus klimato krizės padarinius, kuriuos žmonės jaučia jau dabar“. Ji ragino klimato judėjimą „Fridays for Future“ daryti didesnį spaudimą pasaulio lyderiams.

20-metė švedė yra viena žinomiausių aplinkosaugos aktyvisčių visame pasaulyje, nebijanti pasisakyti įvairiomis probleminėmis temomis, iškelti svarbius, su ekologija susijusius klausimus, pradėti pokyčius dėl planetos išsaugojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją