„Mano tai buvo pirma depresija, kada aš ją gavau. Ir Egidijus, „15min“ yra straipsnis, parašė: „Sebrova turi psichinę negalią, prostitutė su psichine negalia“, – atvirai pasakoja žinoma moteris.

Depresiją, kaip teigia E.Sebrova, jai sukėlė didžiulis pervargimas nuo visko. „Po skyrybų dar buvau netekusi beveik namų, neturėjau nei pinigų. Po visų tų įrašų, irgi kurie niekur neišėjo. Man ta eilutė „bedarbė prostitutė su psichine negalia“, žinok viskas. Aš metus laiko atsijungiau, aš nieko nenorėjau, nieko nedariau“, – prisimena buvusi E. Dragūno mylimoji.

Eleonora Sebrova ir Egidijus Dragūnas

Tačiau po viso to, vieną dieną moteris nusprendė, kad reikia kažką keisti, stengtis pasveikti. Tuo metu draugė pasiūlė nueiti pas psichiatrą, pradėti gerti vaistus. „Man kažkas galvoje buvo, kad tai yra mano viduje, ta problema. Tai yra kažkas iš tėvų, kažkas iš santykių“, – teigia atlikėja.

Ji pasakoja, kad apie 20 metų užsiėmė meditacija. „Visus pinigus investavau, kaip maitintis, kaip smegenis maitinti, sportas visų pirma, vaikščiojimas rytais“, – pasakoja E. Sebrova.

Depresijos prevencija, anot E. Sebrovos

Moteris drąsiai teigia, kad turi daug žinių apie drepsiją, jos gydymą. Ji dalijasi patarimais, kurie būtent jai padėjo susitvarkyti su šią psichologine problema.

„Tu žiauriai save myli, tu save žiauriai saugai. Tu neturi toksinių žmonių, visų pirma, aplink save, ypatingai draugų artimiausių, kurie tau padaro tokį veiksmą: paprašai nedaryti, o jie tau padaro“, – mintimis dalijasi atlikėja.

Taip pat, anot jos, labai kenkia toksinės mintys, savęs žeminimas, nepakankamas įvertinimas. Negali galvoti, kad esi kažko nevertas, kad kažko negali. „Aš buvau tokia kukli ir negalvojau, kad aš to Egidijaus gal aš esu verta“, – apie neigiamas mintis ir savo vertinimą pasakoja žinoma moteris.

Eleonora Sebrova

Taip pat, norint palaikyti gerą emocinę būklę labai svarbus miegas, sportas, fizinė sveikata. „Sveikata man yra gyvenime numeris vienas. Tiek mentalinė, tiek fizinė“, – teigia moteris.

Po viso to seka ir santykiai su kitu žmogumi, bendravimas, kuris yra neatsiejama geros emocinės sveikatos dalis!

Moteris išskyrė pagrindinius aspektus, kurie padeda palaikyti puikią emocinę būklę: meilė sau, palankus savęs vertinimas, miegas, sportas, fizinė sveikata, bendravimas su kitais žmonėmis, toksiškų santykių atsisakymas.

Visi patarimai yra tik E. Sebrovos asmeninė nuomonė, o dėl ligų, sutrikimų gydymo pirmiausia būtina pasitarti su gydytoju ar specialistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją