Pagal popiežiaus patvirtintą Vatikano dokumentą palaiminimai gali būti teikiami, jei jie nėra įprastų Bažnyčios apeigų ar liturgijos dalis, taip pat jei tuo pat metu sudaroma civilinė sąjunga. Naujausias sprendimas papildo popiežiaus praėjusį spalį padarytą leidimą laiminti tos pačios lyties poras ir žymi posūkį nuo 2021 m. Vatikano doktrinos tarnybos sprendimo, kuriuo buvo uždrausti bet kokie palaiminimai, teigiant, kad Dievas „negali laiminti nuodėmės“. Naujajame nutarime sakoma, kad jis atveria „galimybę palaiminti nereguliariose situacijose esančias poras ir tos pačios lyties poras“, nors teigiama, kad sprendimus palieka „apdairiam ir tėviškam įšventintų tarnautojų įžvalgumui“.

Dauguma „Mano poveikio“ skaitytojų, dalyvavusių apklausoje, teigė nepritariantys tokiam sprendimui. Tokią nuomonę išreiškė 64 proc. apklaustųjų. 28 proc. skaitytojų toks sprendimas atrodo teigiamas.

LGBT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją