Kai darai tai, kas tau patinka, viską įmanoma suspėti, tačiau reikia nepamiršti ir laiko planavimo

J. Janulevičiaus manymu, svarbiausia yra ne veiklų kiekis, o tai, ar veiklos teikia džiaugsmą. Anot pašnekovo, didžiausia problema būna tada, kai kasdien turi daryti tai, ko nemėgsti: „Tada atsiranda nespėjimo jausmas, gyvenimo perdegimo savijauta“.

Tačiau net ir pasirinkus patinkančias veiklas, viską padaryti laiku sugeba ne kiekvienas. Daugeliui puikiai žinomas pasakymas „kuo daugiau darai, tuo daugiau spėji“, Juliui nėra svetimas. Anot jo, tam puikiai padeda laiko planavimas: „Laiko planavimo labai detalaus aš nedarau, tačiau jei yra kažkokios svarbesnės datos, turiu kalendoriuką, kur žymiu svarbesnius dalykus, kurių aš negaliu pamiršti. Kiekvieną naktį prieš eidamas miegoti susidedu artėjančios dienos planą, ką man reikia padaryti, kas yra svarbu.“

Būtina atrasti prasmę kasdienėse veiklose

Kaip minėjo pašnekovas, emocinis perdegimas dažniausiai atsiranda tuomet, kai gyvenime tenka užsiimti veiklomis, kurios neteikia džiaugsmo, nėra tinkamos žmogui. Atradus savo darbe, savanorystėje ar kitose veiklose prasmę ir suvokus jų teikiamą naudą, kiekvieną dieną galima paversti prasminga, atrasti jėgų padaryti vis daugiau, išmokti naujų dalykų ir tiesiog būti laimingesniais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją