OHOHO
Kalėdos!

Ruošiantis šventėms ir planuojant vaišių stalą, norisi susidėlioti tokį meniu, kuris nereikalautų daug laiko ir pastangų virtuvėje, tačiau savo skoniu, išvaizda ir aromatu nustebintų artimuosius ir svečius. Šis Gian Luca Demarko šokoladinio pyrago receptas – būtent toks.

Tortui reikės:

  • 200 g juodo šokolado (ne mažiau nei 55 proc. kakavos),
  • 100 g sviesto,
  • 4 vnt. kiaušinių,
  • 150 g cukraus,
  • 50 g miltų.


Gaminimas:

Susmulkinkite šokoladą ir kartu su sviestu išlydykite inde, pusiau panardintame vandens vonelėje. Atskirame inde standžiai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su cukrumi. Trynius su cukrumi taip pat išplakite inde, kol masė pabaltuos ir ištirps cukrus.

Šokoladą sumaišykite su plaktais baltymais iki vientisos masės, vėliau sudėkite trynius ir miltus. Viską dar kartą sumaišykite.

Sutepkite skardą sviestu, pabarstykite miltais. Pilkite tešlą ir kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir ragaukite!

Pasigaminti šį desertą kalėdiniam stalui gali būti ne tik paprasta, greita, bet ir išties nebrangu, mat kepiniams gaminti skirti priedai, pabarstukai, želės ir kiti šventėms aktualūs „Dr. Oetker“ desertai šiuo metu „Maxima“ parduotuvėse net su 50 proc. nuolaida. Daugiau juokingų kainų pasiūlymų jūsų šventiniam stalui ieškokite leidiniuose parduotuvėse arba maxima.lt: https://www.maxima.lt/anekdotas-o-ne-kaina

Jei trūksta laiko, noro arba fantazijos – padės „Maximos“ meistrai

Nors deserto gamyba gali būti ir meditacija, ir smagus užsiėmimas su artimaisiais, tačiau jau pagaminti desertai yra puiki alternatyva neturintiems laiko prieš šventes suktis virtuvėje.

„Mūsų pirkėjai yra ištikimi jau pamėgtiems „Maximos“ meistrų gaminamiems tortams ir plokštainiams. Šventėms jie dažniausiai renkasi varškės „Kuršėnų“ vyniotinį, jau klasika tapusį „Meistro kokybės“ tortą su maskarponės sūriu, o šiemet mūsų meistrai siūlo rinktis ne paprastą, bet karališką tortą su maskarponės sūriu, kuris ne tik puoštas šilauogėmis, bet šių uogų rasite ir jo viduje“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Šiųmečių žiemos švenčių hitu „Maxima“ tituluoja itin žiemiško grožio baltą tortą su spalvotais biskvitais „Pūga“, kuris yra gaminamas tik žiemos šventėms.

„Gurmanišką patirtį kuria ne tik skonis, bet ir vaizdas, todėl jam mūsų konditeriai visuomet skiria ypatingą dėmesį. Ypač kruopščiai kuriamas konditerijos gaminių patrauklumas – juk desertai yra ne tik patiekalas, bet ir stalo puošmena“, – įsitikinusi „Maxima“ atstovė.

Pasak jos, nors klasikinių skonių kepiniai kalėdiniu laikotarpiu būna patys populiariausi, tačiau pirkėjai noriai savo stalą paįvairina ir naujienomis.

„Matydami jų susidomėjimą, nuolat plečiame savo asortimentą ir šįmet šventėms siūlome daugiau naujų pyragų, plokštainių ir tortų.

Legendinis „Maximos“ tortas, kuris gaminamas taip pat tik žiemos šventėms, yra aguoninis tortas be miltų su migdolais. Iš viso per žiemos šventes „Maxima“ pagamina apie 215 tonų tortų ir kepinių, apie 100 tonų Kalėdoms ir 115–120 tonų Naujiesiems metams“, – įspūdingus skaičius atskleidžia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Maxima“ meistrai (https://www.maxima.lt/meistrokokybe) pasistengė, kad per šias šventes kiltų ne stresas, o apetitas, tad jums tereikės papuošti stalus ir padaryti šiek tiek daugiau vietos desertams.