Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

„Šventės sugrįžta“ komanda į svečius pasikvietė „Skonio idėjos“ įkūrėją Živilę Ulevičienę, kuri parodė, kaip nesudėtingai galima pasigaminti dovanas artimiesiems. Pažadame – užburs ne tik vaizdas, bet ir skonis!

Pasigaminti itin dailiai atrodančius vieno kąsnio užkandukus gali kiekvienas, – tikina Živilė. O ir fantazijai vietos palikta į valias, tad tereikia šiek tiek kūrybiškumo.

„Visa paslaptis – skonio suderinime, – tikina Živilė ir atskleidžia kelis laiko jau patikrintus, kone visiems patinkančius derinius. – Antienos skonį geriausiai atskleidžia antienos ir svogūnų čatnis, o vytintam kumpiui gurmaniškesnio skonio suteikia melionai, kuriuos galima tiesiog sutrinti ir pasigaminti iš jo natūralią tyrelę. Prie vytinto kumpio puikiai dera ir melionų sirupas.“

Tiems, kurie nevalgo mėsos, Živilė rekomenduoja išbandyti sūrio užkandėles. Jas pagaminti taip pat labai paprasta, o sūrio rutuliukus galima formuoti kone iš visų minkštųjų sūrių – Bri, pelėsinio ar ožkos. Prie sūrių idealiai tinka ir įvairūs vaisių džemai – melionų, apelsinų ar kiti pagal jūsų skonį. Dar įspūdingiau sūrio rutuliukai atrodys, jei apvoliosite juos smulkintuose liofilizuotuose vaisiuose.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sako, kad prieš šventes tikrai pastebimas gurmaniškų, išskirtinesnių produktų pardavimų augimas, nes pirkėjai siekia pasilepinti, nustebinti save ir svečius ypatingais skoniais.

„Skatiname savo pirkėjus iš anksto pradėti ruoštis gražiausioms metų šventėms, todėl jau turime paruošė platų kalėdinių prekių asortimentą – įvairių papuošimų, dekoracijų ir gurmaniškų produktų, tokių kaip įvairių rūšių paštetai, sūriai, kumpiai. Siūlome pirkėjus apie šventes pagalvoti jau dabar, o prekes patogiai užsisakyti ir per „LastMile“ programėlę“, – sako V. Budrienė.