Tarptautinė žaliosios energetikos įmonė „Ignitis renewables“ kviečia prisijungti prie ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“, prisideda prie visuomenės švietimo veiklų, skleidžia ekspedicijos žinutes visuomenėje, vykdo Baltijos jūros dugno tyrimus, skirtus įvertinti galimybes statyti jūrinio vėjo elektrines. Bendrovė ieško sprendimų, kaip sumažinti klimato kaitos keliamą neigiamą poveikį aplinkai kuriant pirmąjį jūrinio vėjo elektrinių parko projektą Baltijos šalyse. Šiuo parku siekdama sukurti 100 proc. žalią ir saugią energetikos ekosistemą dabarties ir ateities kartoms, rašoma pranešime spaudai.

„Nepaprastai džiaugiamės užmegztais stipriais santykiais su ekspediciją remiančiais Lietuvos instituciniais partneriais. Dėkojame Lietuvos respublikos Aplinkos ministerijai už suteiktą paramą ekspedicijos pradžios renginiams ir šviečiamajai veiklai drauge su Baltijos Aplinkos Forumu, padedant skleisti žinias apie Baltijos jūros problematiką ir tvarias aplinkosaugos praktikas. Taip pat Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybėms, padedančioms sėkmingai organizuoti ekspedicijos pradžios renginius.

Norėtume išreikšti padėką ir ekspedicijos globėjams prezidentui V. Adamkui ir eurokomisarui V. Sinkevičiui, palaikantiems mūsų misiją“, – pranešime žiniasklaidai dėkoja „Ignitis renewables“.

Tam, kad ekspedicijos skleidžiamas mokslinis turinys būtų pagrįstas naujausiais moksliniais tyrimais, už bendradarbiavimą dėkojama ir Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institutui, Aplinkos Apsaugos Agentūrai bei plačiam mokslo institutų bei aplinkosauginių organizacijų tinklui aštuoniose valstybėse aplink Baltijos jūrą. Kartu su moksliniais partneriais organizuojamas atviras edukacines veiklas ir gyvąsias laboratorijas skirtingose šalyse įgyvendinti padeda Europos komisijos EU4Ocean koalicija.

„Galiausiai, dėkojame partneriams, suteikiantiems svarbią įrangą be kurios 6000 kilometrų ekspedicija pėsčiomis būtų neįmanoma. Ekspedicijos metu ryšį ir jo priemones „Išsaugokime Baltiją” ekspedicijai suteikia Tele2. „Armijai ir Civiliams" rūpinasi mūsų stovyklavimo poreikiais, suteikdami devynis mėnesius atlaikysiančias, aukštos kokybės palapines ir kitą stovyklavimo įrangą. „Columbia“ ir jų platintojas „Hiatus" aprūpina mūsų komandą tinkama apranga, kuri užtikrina patogumą ir saugumą visoje kelionėje. Drabužių kompanija „Omniteksas“ ir kojinių gamintojas iš perdirbto plastiko „Ūkai“ užtikrina, kad mūsų komanda būtų aprūpinta aplinkai draugiškais ir tvariais drabužiais. Galiausiai, „Fakto Auto” dėka ekspedicijos žygeivius lydės naujas ir taupus mikroautobusas."

Prisijunkite prie ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją” prisidėdami prie jos įgyvendinimo čia: https://savebaltic.eu/support/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją