Įgyvendindama savo ilgalaikę strategiją, „Ignitis renewables“ pranešime spaudai pabrėžia energetikos sektoriaus dekarbonizavimo, atsinaujinančiosios energijos plėtros, inovacinių sprendimų kūrimo ir tvaraus augimo svarbą, laikydamasi aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės ir gero įmonių valdymo principų.

„Ignitis renewables“ palaiko ekspediciją „Išsaugokime Baltiją“

„Mes pirmieji Baltijos šalyse vystome energetikos projektus jūroje, pasitelkdami jūrinį vėją ir dėdami reikšmingus žingsnius viso regiono energetinės nepriklausomybės link. Baltijos jūra mums ne tik malonus akiai vaizdas ir gaivinančios bangos karštą vasaros dieną, tai – kelias į žalią ir nepriklausomą rytojų. Mes privalome išsaugoti Baltijos jūrą ateities kartoms, nes su ja mes esame stipresni, galingesni ir nepriklausomi“, – pranešime žiniasklaidai sako bendrovės komunikacijos partneris Paulius Kalmantas.

„Ignitis renewables“ palaiko ekspediciją „Išsaugokime Baltiją“

Pasak jo, bendrovė siekia užtikrinti regiono energetinį saugumą ir nepriklausomybę vystant žaliąją energiją, tausojant aplinką ir mažinant klimato kaitą. Vienas didžiausių šiuo metu vykdomų projektų šiems tikslams pasiekti yra pirmasis Lietuvoje ir Baltijos šalyse jūrinio vėjo elektrinių parkas.

„Elektros energijos gamyba pasitelkiant vėją jūroje yra naujovė mums visiems ir puiki proga atkreipti dėmesį į Baltijos jūrą, todėl „Ignitis renewables“ kviečia išsaugoti Baltiją drauge. Žalioji energetika yra glaudžiai susijusi su gamta ir jos išsaugojimu, o Baltijos jūros ekosistemos apsauga yra vienas iš svarbiausių bendrovės tvarumo strategijos tikslų“, – pranešime spaudai teigia P. Kalmantas.

„Ignitis renewables“ palaiko ekspediciją „Išsaugokime Baltiją“

Pagrindinis ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ tikslas – švietimas ir bendrystė. Ekspedicijos dalyviai, keliaudami aplink Baltijos jūrą, švies visuomenę apie vandens ekosistemų būklę, žmogaus veiklos įtaką jūrai, kiekvienam prieinamus būdus sumažinti savo indėlį į jūros bioįvairovės nykimą ir taršą.

„Ignitis renewables“ palaiko ekspediciją „Išsaugokime Baltiją“

Liūdna statistika byloja, jog Baltijos jūra – labiausiai užterštų pasaulio jūrų penketuke. Tarptautinė ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komanda, palaikoma „Ignitis renewables“, įsitikinusi, jog suvienijus jėgas galima prisidėti prie Baltijos jūros išsaugojimo. Šią žinią ekspedicijos dalyviai neš žygiuodami 6 tūkst. kilometrų aplink Baltijos jūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją