Į penį panašų jūrų kirminą įamžinusi nardytoja neslėpė nuostabos – šis gyvis atrodo ir juokingai, ir nepadoriai.

Jūrų peniai lot. Priapulida

Socialiniuose tinkluose po pasidalintais užfiksuotais kadrais užvirė nuotaikingos diskusijos, o šiomis jūrų penio nuotraukomis Josie Jones pasidalijo ir su Delfi skaitytojais.

Nors kai kurie žmonės manė, kad šis padaras yra jūrų agurkas, vis tik tai – jūrų kirmėlė, lot. Priapulida.

Šis lotyniškas jūrų kirmėlių pavadinimas glaudžiai susijęs su senovės Graikijos mitologijos derlingumo ir vaisinguvmo dievu Priapu, Dioniso ir Afroditės sūnumi. Jo statulos dažniausiai vaizdavo barzdotą vyrą su didele stačia varpa, kuri simbolizavo ne tik didelį derlingumą, bet ir apsaugą nuo blogio.

Jūrų peniai lot. Priapulida

Lot. Priapulida aptinkamos gana sekliuose vandenyse, dažniausiai iki 100 metrų gylyje. Slepiasi smėlėtame ar dumbliname jūros dugne išsiraustuose urveliuose. Aptinkami tiek gilesniuose šaltuose, tiek sekliuose atogrąžų vandenyse. Gali užaugti iki 20-25 cm ilgio.

Jūrų peniai lot. Priapulida

Savo paskyroje feisbuke J. Jones šmaikštavo, kad šis pikantiškas radinys jūros dugne suteikė „labai daug laimės“.

Nepaisant to, kad jūrų peniai neturi nei akių, nei ausų, praplaukiant pro juos J. Jones pastebėjo, kad šie pikantiški padarėliai atsisukdavo į ją. „Esu mačiusi juos ne kartą ir jie visada žino, kad kažkas yra šalia jų“, - rašė J. Jones.

Šiuos padarus J. Jones užfiksavo 2021-ųjų vasarį. Nuo to laiko socialinėje medijoje kadrai sukėlė daugybę nepadorių komentarų ir juokelių.