„Kojos vietoje, kol kas mūsų nepaveda, labai tuo džiaugiamės. Esame, kaip išsiaiškinome, lietuvių kalba tai bus Aismarių Nerija. Esame Lenkijoje, ten, kur kažkada labai labai seniai gyveno aisčiai. Prie jūros, jūra yra mums už nugaros, priešais nuostabus miškas“, – kovo 15-osios popietę nuotolinio pokalbio metu Delfi pasakojo Vitalija Lyska-Accossato, viena iš žygio organizatorių ir koordinatorių.

Rusnė Sabonaitytė, kita ekspedicijos dalyvė, pasakoja, jog žygiuojant Lenkijoje, nors žmonių sutinka nedaug, jaučiamas susidomėjimas ekspedicijos misija ir idėja. Ekspedicijos vadovas Giedrius Bučas sako, jog sutiktieji žmonės žavisi ryžtu pėsčiomis apeiti jūrą: „Kažkiek žinom, kad ir vietinė spauda čia pradės rašyti, tai tikiuosi, kad kai jau paeisime toliau Lenkijoje, čia praleisime beveik 20 dienų – žmonės daugiau išgirs, pamatys ir gal daugiau bendrausime“.

Žygiuojant tokioje ekspedicijoje itin svarbi struktūra, tikina V. Lyska-Accossato: „Mūsų diena prasideda apie 6–6:30 val. ryto, mes mankštinamės, susitinkame būtinai kartu pavalgyti ir pradedame savo ėjimo dieną. Pietaujame dažniausiai sustoję, valgome tai, ką pasiimame su savimi, nes turime kuprines, į kurias susidedame būtiniausius dalykus: vandenį, maistą, vaistinėlę, striukę, atsarginius batus.

Tada einame vėl iki vakarienės ir dažniausiai tame punkte, kuriame apsistosime, mūsų virėjai būna pagaminę vakarienę, taigi susėdame, visi kartu pavalgome ir po vakarienės sprendžiame įvairius mums svarbius klausimus, kalbamės ir einame miegoti. Rutina gana paprasta“, – pasakoja viena iš ekspedicijos koordinatorių.

Anot G. Bučo, kol kas panašu, kad ypač komandos sudėtį pavyko susiplanuoti išties neblogai: yra ir virtuvės šefai, ir logistai, maršruto koordinatoriai, operatoriai, fotografai. Sekmadienį, kovo 17-ąją ekspedicijos dalyviai dalyvavo pirmame tokios apimties renginyje Sopote: susitikimas su universiteto bendruomene, mokslininkais. Šis renginys tapo startu ekspedicinės edukacinėje veikloje, kuri ir yra itin svarbi idėjos dalis. Numatytas ir susitikimas su Lietuvos ambasados Lenkijoje kolektyvu ir partneriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją