Kovo 8 d.: Ekspedicijos pradžios renginys Vilniaus rotušėje Pirmasis ekspedicijos renginys prasideda jau kovo 8 dieną, 10 valandą rotušėje. Čia galėsite susipažinti su žygeivių komanda bei pamatyti ekspedicijos vadovo G. Bučo mėnesio trukmės žygio „Už švarią Lietuvą“ filmo premjerą. Taip pat, diskusijos metu sužinosite apie Baltijos jūros problemas ir veiksmus, kurių imamasi Lietuvoje. Diskusijoje dalyvaus:

Virginijus Sinkevičius – Europos komisijos narys (Aplinka, vandenynai ir žuvininkystė).

Kęstutis Šetkus – LR Aplinkos viceministras.

Tomas Želvys – Aplinkos ministerija, Lietuvos Respublikos delegacijos atstovas HELCOM.

Aistė Gedvilienė – LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė.

Žymantas Morkvėnas – VšĮ „Baltijos Aplinkos forumas“ vadovas.

Giedrius Bučas – Ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ vadovas.

Pilna renginio programa: https://fb.me/e/3vz49SRY2

Kovo 9 d.: Diena su jūros tyrėjais Klaipėdoje

Šeštadienį, kovo 9 dieną, ekspedicija kviečia į Klaipėdos pajūrį. Čia galėsite iš arti pamatyti, kaip vykdomi vandens ir paplūdimio tyrimai, pakalbėti su Klaipėdos universiteto ir Aplinkos Apsaugos Agentūros mokslininkais ir net kartu ištirti Melnragės paplūdimio būklę, rašoma pranešime spaudai.

Drauge su žygeivių komanda ir Lietuvos aplinkos ministru Simonu Gentvilu kovo 9 dieną taip pat turėsite galimybe apsilankyti Aplinkos Apsaugos Agentūros jūros tyrimų laive „Vėjūnas“ ir savo akimis pamatyti, kaip atliekami Baltijos jūros ir Kuršių marių vandenų būklės tyrimai.

Pilna renginio programa: https://fb.me/e/3nqkzpJ6o

Kovo 10 d.: Diskusija ir koncertas Klaipėdoje

Kovo 10 dieną – metas atsipalaiduoti. Kviečiame susitikti gastrobare „HOFAS“ ir drauge su atlikėjais Mesijumi ir Juliumi Vaicenavičiumi paminėti paskutinę žygeivių laisvą dieną per ateinančius 9 mėnesius.

Prieš koncertą taip pat turėsite galimybę susipažinti su žygeivių komanda, pamatyti ekspedicijos pristatymą ir paklausyti diskusijos apie Baltijos jūros išsaugojimą.

Daugiau apie koncertą ir diskusijos dalyvius: https://fb.me/e/4fupJ8zqO.

Kovo 11 d.: Žygiuokime kartu!

Galiausiai, ekspedicija kviečia ypatingai paminėti valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną prisijungiant prie ekspedicijos dalyvių pirmąją žygio dieną. Žygiuokime koja kojon su ekspedicijos komanda, ekspedicijos globėju eurokomisaru Virginijumi Sinkevičiumi ir kitais partneriais nuo Smiltynės iki Juodkrantės, skelbiama pranešime spaudai. Kartu parodykime, kad mums svarbi Baltijos jūros ateitis!

Žygio pradžia – 10 val. 30 min. Registracija, maršrutas ir atgal į Smiltynę parvešiančių autobusų tvarkaraštis: https://fb.me/e/4crhWZ5gR

Prisijunkite prie ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ prisidėdami prie jos įgyvendinimo čia: https://savebaltic.eu/support/

Ekspedicijos pradžios renginiai organizuojami įgyvendinant projektą „Klimato kaitos mažinimo advokacija žemės ūkyje“. Jis dalinai finansuojamas Klimato kaitos programos lėšomis, kurią administruoja Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją