Greitai paruošiami makaronai buvo išrasti 1958 metais Japonijoje. Pagrindinės jų sudedamosios dalys yra miltai, krakmolas, vanduo, druska ir šarminis mineralinis vanduo, kartu prie makaronų patiekiami prieskoniai ir aliejinis mišinys. Sveikos mitybos šalininkai visame pasaulyje sutinka, kad toks maistas nėra palankus mūsų sveikatai. Pavyzdžiui, Pietų Korėjoje, kurioje greito paruošimo makaronų suvartojimas vienam gyventojui yra itin aukštas (74 porcijos per metus), šis patiekalas yra siejamas su nutukimu ir kardiometaboliniu sindromu.
FOTO: | Delfi
2024.05.06 20:46
Įvertino „bomžpakių“ sudėtį ir pasakė, kam juos valgyti gali būti pavojinga: venkite šių ingredientų
(8)perspėja dėl kancerogenų
DELFI.lt
Greitai paruošiami makaronai, dar geriau žinomi kaip „bomžpakiai“ daugeliui yra labai patogus maistas. Greitas, paprastas, o dar ir skanus – ko daugiau reikia? Jei dar būtų ir sveikas, galėtų būti tobulu maistu. Deja, geriau panagrinėjus etiketę, čia nerasime ne tik nieko sveiko, bet ir krūvą konservantų, kurie gali pakenkti sveikatai. Rubrika „Etikečių DNR“ kartu su Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros doktorante Gabija Bulotaite išnagrinėjo atsitiktinai parinktų užpilamų makaronų sudėtį ir pateikė verdiktą.