Prieš kiekvieną interviu „Sostų karų“ aktoriai yra prisaikdinami nieko neišduoti apie naujausią ir paskutinį sezoną. Tačiau karts nuo karto jiems leidžiama pasakyti daugiau. Vieno interviu metu velionio karaliaus pavainikį Gendrį vaidinantis Joe Demspie užsiminė ir apie gerbėjų kuriamas teorijas.

Sostų karai
Pabaiga bus arba tokia, apie kokią visi svajojo, arba visus nuvils. Priklauso nuo to, kurioje barikadų pusėje būsite. Manyčiau, bet kokiu atveju nuomonės išsiskirs. Viskas priklauso nuo to, ko žmonės nori iš paskutinio sezono. Man patinka, bet nežinau (ar patiks ir kitiems). Niekada negali žinoti.
M. Williams (Arya Stark)

„Neabejoju, kad (scenarijaus autoriai) Davidas ir Danas nekreipia dėmesio į žmonių teorijas, internete pilna spėlionių, tačiau būtų ne itin gerai, jei labai populiari teorija apie (serialo) pabaigą pasitvirtintų. <...> Tai bus tokia pabaiga, kokios, manau, niekas nesitiki. Sakyčiau, žmonėms tikrai labai patiks“, – teigė jis.

Tad kokios yra populiariausios „Sostų karų“ gerbėjų teorijos?

1. Jonas Snow ir Cersei Lannister susituoks.

Ką, jei Jonas ir Cersei pamirštų nesutarimus, taptų puikia komanda, galinčia kovoti su Nakties karaliumi? Kaip rašė leidinyje „International Business Times“, „jei Jonas Snow ves Cersei Lannister, jo valdžioje bus ir Karaliaus uosto, ir Vinterfelo (Winterfell) kariuomenės, taigi jis turės daugiau šansų įveikti baltuosius klajūnus.

Sostų karai
Vieni žmonės spygaus ir sakys: „Būtent šito ir norėjau.“ Kiti (paniekinamai numyks) – Hm?“ Veikiausiai ir mano mama.
E. Clarke (Daenerys Targaryen)

2. Jonas Snow nužudys Daenerys Targaryen.

Vos tik ima atrodyti, kad Jonas ir Daenerys taps žavia pora (nors tai ir kraujomaiša), jis staiga ją nužudys? Hm, galbūt... Jei teorija, kad Jonas – Raudonojo Dievo religijos žadėtas princas, teisinga, jis turi turėti legendinį ugnies kardą „Lightbringer“, kuris turės galios tik įsmeigus į gyvą širdį, t. y. – į mylimo žmogaus krūtinę. Nejau tai būtų naujoji jo mergina Daenerys? Vargu...

3. Ar Branas Starkas iš tiesų ir yra Nakties karalius?

Vienas iš labiausiai neduodančių ramybės klausimų – ar Branas Starkas yra Nakties karalius. Ši teorija atsirado septinto sezono metu, kai žiūrovai pastebėjo, kad Nakties karalius ir Branas panašiai rengiasi. Nejau tai tiesa?

Sostų karai

Tiesa, Braną vaidinantis aktorius Isaacas Hempsteadas-Wrightas nemano, kad taip gali būti. Leidiniui „Esquire“ jis sakė: „Per pastarąsias savaites ši teorija suklestėjo. Kažkas tviteryje išpublikavo mano ir Nakties karaliaus nuotrauką ir parašė: „Taip, tai – jis. Štai įrodymas.“ Bet sakyčiau, mes nelabai panašūs. Kažkas su „photoshop“ programa uždėjo karaliaus sagtį Branui ir parašė: „Taip, tai jis.“ Šaunu tai, kad bus rodomas paskutinis sezonas ir visos teorijos atsiskleis. Jei kas turi minčių, kad kažkas iš personažų dar gyvi, dabar paaiškės.

Man atrodo, be galo sunku užbaigti aštuonerius, devynerius metus rodytą televizijos serialą. Ne visi liks patenkinti. Na, visiems neįtiksi.
K. Haringtonas (Jonas Snow)

Aš asmeniškai manau, kad su Nakties karaliaus teorija nueita šiek tiek per toli, bet tą patį būčiau pasakęs ir apie Hodoro teoriją. <...> Na bet čia – „Sostų karai“, visko gali būti. Man patiktų būti Nakties karaliumi. Būtų linksma, pasakyčiau: „Vis tik ten buvau aš.“ Bet abejoju, ar taip bus.“

4. Nakties karalius nori suteikti gyvybę savo nemirtingųjų kariuomenei.

Kita su Nakties karaliumi susijusi teorija – kad jis keliauja prie Dievo akies ežero, kuriame yra Veido sala, nes ten buvo sudarytas susitarimas dėl taikos tarp pirmųjų Vesteroso žmonių ir Miško vaikų. Jei tame regione iš tiesų yra stebuklingų nemirtingumo galių, akivaizdu, kodėl jį ten traukia.

Sostų karai

Vienas karštas „Sostų karų“ gerbėjas rašė tinklalapyje „Reddit“: „Manau, galutinis tikslas – pasiekti Veido salą, kad jos stebuklingos galios suteiktų gyvybę jo nemirtingųjų kariuomenei. Eastwatch prie jūros yra artimiausia sienos dalis prie Dievo akies. Harrenhall yra šiauriniame Dievo akies krante. Scenarijaus kūrėjai ne vienerius metus mesteli užuominų apie Dievo akį ir visada aktyviai aprašinėjo Riverlandso regioną.“

Manau, tai bus įsimintiniausias paskutinis televizijos (serialo) sezonas. Jis nukelia į tokius įvykius, kurių niekada nebūtum numatęs, kurių niekaip nebūčiau numatęs. Taip, nusiteikite – bus įdomu... Nėra geresnių scenarijų kūrėjų už Daną Weissą ir Davidą Benioffą. Jie stulbinamai užbaigė (serialą). Kur kas puikiau, nei maniau. Žmonės, jis jūsų laukia.
P. Dinklage‘as (Tyrionas Lannisteris)

5. Jamie Lannisteris nužudys savo seserį ir meilužę Cersei Lannister.

Cersei pranašavo, kad ją pasmaugs jaunesnysis brolis. „Tau – trys vaikai. Iš aukso bus jų karūnos ir įkapės auksinės. O kai paskęsi ašarose, jaunesnis brolis sugniauš rankomis tavo baltą kaklą ir atims tau gyvybę.“

Visi manė, kad tai padarys Tyrionas, tačiau prisiminkime Edo Sheerano dainą „Auksinės rankos“, kurioje dainuojama apie vyrą, jaučiantį gėdą ir laimę dėl savo mylimosios. Tai paaiškintų kraujomaišą. O kieno auksinės rankos? Taip – Jamie‘o.

Sostų karai

6. Euronas Greyjoy yra būsimo Cersei Lannister kūdikio tėvas.

Tarp Eurono ir Cersei tikrai kažkas dedasi, tik kažin ar tai – meilės ryšiai? Visi manė, kad būsimo Cersei kūdikio tėvas – Jamie, tačiau jau nebeaišku, nes Euronas ir Cersei susitarė išduoti Joną ir Daenerys, nesakydami Jaimie. Darosi įdomu, ką dar jie slepia... Be to, Cersei nesijaudina, kad Jaimie joja į šiaurę kautis su baltaisiais klajūnas.

7. Varis (Varys) – vandenis.

Šis serialas puikus tuo, kad jame – taip pat ir aštuntame sezone – daug akimirkų, kai sakai: „O, atsimenu tai iš 2-o sezono trečios serijos, taip buvo... (Jamie) sakė (Jonui Snow): „Sėkmės prie sienos, mums reikia tokių šaunių vyrų kaip tu.“ Mes su Kitu Haringtonu kalbėjome apie tai. Be abejo, kažkuriuo metu vėl susitiksime. Turi būti atpildas. O dabar bent jau (Jamie) keliauja į šiaurę. Jis siekia ten patekti. Pažiūrėsime, ar jam pavyks. Ką gali žinoti.
N. Costeris-Waldau (Jaime Lannisteris)

Daugelis gerbėjų tiki, kad jis – vandenis. Romanuose kartais minimos žuvys, vandenų gyventojai, o pasak vieno žiūrovo, Varis visada vilki ilgus apdarus, kad pridengtų savo žuvies kūną. Dėl šios teorijos kitaip suskamba jo atsakymas Tyrionui, pagrasinusiam išmesti jį į jūrą: „Rezultatas gali tave nuvilti.“

Be to, tada paaiškėtų, kaip septintą sezoną jam pavyko per naktį iš Dorno pasiekti Daenerys laivą Mereene. Jis plaukė kaip supergreitas vandenis!

Sostų karai

8. Sansa laukiasi kūdikio nuo Ramsay Boltono.

Ši teorija keistoka. Kalbėdama apie vestuvinę naktį su Lordu Petyru Baelishu (vadinamu Mažapirščiu) ir priekaištaudama jam, kad leido jai tekėti už tokio pašlemėko, ji sako: „Vis dar jaučiu. Nesakau, kad man skaudą širdį. Stovėdama čia, vis dar jaučiu, ką jis padarė mano kūnui“.

Gerbėjai mano – ji kalba apie tikrą kūdikį savyje, o ne apie fizinį skausmą. Jonas Snow irgi minėjo jos naują, platų paltą. Ar jis slepia nėštumą?

DELFI primena, kad paskutinysis, aštuntasis, „Sostų karų“ sezonas pasirodys 2019-ųjų balandžio 14-ąją – žiema vis dar ateina, tad kviečiame sudalytauti Sostų karų žaidime ir laimėti prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)