„comundo“ pradiniame (pre-seed) etape užsitikrino 2,26 mln. Eur finansavimą. Sandoriui vadovavo „People Ventures“, prie investicijos prisidėjo ir „Likeminded.vc“ bei žymūs privatūs Danijos investuotojai. Tai – išskirtinė suma tarp Danijos climate-tech startuolių. Šias lėšas bendrovė skirs produkto tobulinimui ir savo vystomų technologijų bei komandos Vilniuje stiprinimui, rašoma įmonės pranešime žiniasklaidai.

„Pasirinkome Vilnių, nes Lietuva yra vienas stipriausių technologijų talentų traukos centrų. Čia norime suburti stiprią komandą, kuri padėtų mums plėstis Europoje. Be to, gyvybingą Baltijos šalių verslo bendruomenę matome kaip vieną iš pirmųjų mūsų rinkų“, – sakė „comundo“ vadovas ir bendraįkūrėjas Sverre Dueholmas.
 Sverre Dueholm

„comundo“ produktas – technologija, realiuoju laiku apdorojanti energetinius duomenis ir apskaičiuojanti anglies dvideginio (CO2) išmetimą. Anglies dvideginio emisijų skaičiavimas yra sudėtingas procesas, o jį palengvinti „comundo“ kūrėjai paprasto, nebrangaus ir iškart pritaikomo sprendimo ieškojo 4 metus. Viena iš pagrindinių startuolio rinkų – nekilnojamojo turto (NT) sektorius, kuris išmeta 27 proc. pasaulio anglies dvideginio emisijų, nes vis daugiau NT savininkų susiduria su reikalavimu apskaityti ir pranešti i pastatų anglies dvideginio emisijas.

„Tikime, kad kita įmonių karta ESG (Environmental, Social & Governance – aplinkosaugos, socialinių ir įmonių valdymo tvarumo tikslų) srityje bus daug labiau susitelkusi ir naudos automatizuotus sprendimus. Planuojame, kad „comundo“ sprendimą jau ateinančiais metais naudos klientai visoje Europoje“, – kalbėjo „People Ventures“ generalinis partneris Christian Tost.
 Christian Tost

Darbą Vilniuje „comundo“ pradeda su 6 žmonių komanda ir planuoja ją toliau auginti, nes čia dirbantys žmonės daugiausia prisidės prie naujų „comundo“ produkto funkcionalumų kūrimo. Bendrovė skiria didelį dėmesį darbuotojų gerovei ir sveikų darbo vietų kūrimui, todėl keturių dienų darbo savaitę už pilną atlyginimą laiko norma ir suteikia visiems be išimties darbuotojams.

Bendrovė buvo įsteigta 2022 m. Kopenhagoje, o nuo 2024 m. tikisi būti pasiekiama visoje Europoje. Bendrovė siekia, kad jos indėlis į žaliąją transformaciją būtų reikšmingiausias pasaulyje. Daugiau informacijos – comundo.io, taip pat kviečiame sekti ją LinkedIn.