– Daugelis žmonių apsisprendžia kažką keisti, kai jų netenkina esama padėtis, bet jūsų atveju tai negalioja – sėkmingas verslas, įdomūs projektai. Jūsų įmonė pirmoji Lietuvoje pradėjo siūlyti plūduriuojančius projektus – techninius ir pramoginius sprendimus ant vandens. Tad kas jus paskatino imtis kardinalių pokyčių gyvenime?

– Lemiamas taškas įvyko, kai šiek tiek sumažėjo projektų kiekis ir atsirado daugiau papildomo laisvo laiko savirealizacijai. Įdomūs projektai labai gerai išaugino tam tikras kompetencijas, bet po 15-ikos metų tame pačiame versle norėjosi atsikvėpti, atsitraukti ir pažiūrėti į tą verslo rinką šiek tiek iš šalies. Kai suradau naują savirealizacijos nišą IT srityje, po kažkurio laiko grįžau į šių projektų rinką, tik jau kaip konsultantė. Noras išbandyti save naujoje srityje, pradėti viską nuo nulio, leido patvirtinti sau, kad niekada nevėlu pradėti ką nors nauja, niekada nevėlu mokytis ir tęsti mokymąsi visą gyvenimą.

– Kaip susidomėjote IT sritimi ir kada, apskritai, pradėjote rimtai svarstyti apie karjeros krypties pakeitimą?

– Tikslingiau apie technologijas pradėjau galvoti, kai sumažėjo projektinių darbų asmeniniame versle, tai įvyko tiek dėl ribotos rinkos, tiek riboto finansavimo. Kurią IT kryptį norėčiau rinktis dar nežinojau, tiesiog ieškojau informacijos internete ir socialinėje erdvėje. Programavimo mokyklose dalyvavau susipažinimo su UX/UI, internetinio puslapio kūrimu ir dizainu, „Python“ programavimo kalbos kursuose. Tokiu būdu mokiausi ir tuo pačiu rinkausi, tarp to, kas man tikrai patiktų arba to, ko tikrai nenorėčiau dirbti.

Vėliau socialinėje erdvėje radau informaciją apie „Women Go Tech“ projektą ir nusprendžiau teikti paraišką ir dalyvauti konkurse. Su projekto mentore dirbome, kad galėčiau surasti tą sau patinkančią kryptį. „Women Go Tech“ projekto metu susipažinau su duomenų ir verslo analitika, IT projektų valdymu, „Agile“ metodika ir programavimu. Vėliau internete radau informaciją apie valstybės apmokamą 9-erių mėnesių trukmės testavimo pagrindų programą, apsilankiau jų pristatyme, organizatoriai kvietė jau kitą dieną atvykti laikyti stojamąjį testą, tačiau išsigandau, kad negalėsiu vos per naktį tinkamai pasiruošti, nes tuo metu tikrai nedaug žinojau apie algoritmus, IT terminų sąvokas ir dvejetainę sistemą bei programavimo kalbas. Todėl tais metais neišdrįsau laikyti stojamojo testo, grįžau jį laikyti tik po metų.