„Intersurgical“ gamina kvėpavimo takų priežiūros, anestezijos, reanimacijos, deguonies terapijos ir kitų medicinių paslaugų priemones bei priedus ir kone visą produkciją eksportuoja.

Pandemija ėmė slūgti, prasidėjo karas Ukrainoje – kaip tai veikia įmonės veiklą?

„Intersurgical“ vadovas Sigitas Žvirblis patikina, kad didelio tiesioginio poveikio karas Ukrainoje nepadarė, tačiau kaip ir visas verslas, įmonė yra priklausoma nuo globalių pasikeitimų. Tiekimo grandinės tebekelia galvos skausmą, tačiau normalizuojasi situacija medicinos priemonių rinkoje.

„Transportavimo, logistikos kaštai, energetiniai resursai – tai mus labiau liečia, kaip ir visus kitus gamintojus, o taip pat ir pačius vartotojus, kadangi tai atsiliepia ir kainodaroje“, – pasakoja S. Žvirblis.

Tuo metu jis pastebi, kad pandeminės situacijos sukelti sutrikimai sveikatos priežiūros sektoriuje daugmaž išsisprendė, nors dalyje valstybių vis dar kyla didesnių problemų.

„Medicina palaipsniui grįžta prie planinių operacijų, o mūsų produkcija tiesiogiai susieta su planinėmis operacijomis. Jau jaučiame, kad kai kuriose valstybėse grįžtama į normalesnį režimą, bet vis tiek tai dar nėra toks pats lygmuo, koks buvo iki pandemijos“, – verslo sąlygas apžvelgė jis.