Viskas prasidėjo dar vasario 28 d., kai vienas tviterio vartotojas rašė: „Prisijunkite: raskite „Google“ žemėlapiuose atsitiktinę parduotuvę/kavinę/restoraną dideliame Rusijos mieste ir parašykite, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje“.

Tokia iniciatyva įgavo pagreitį, kai žinutė buvo pasidalinta „Anonymous“ ir „r/Ukraine“ subreddite.


Nuo pat pradinio tviterio pranešimo žmonės socialiniuose tinkluose skelbė „Google“ puslapiuose skelbė paliktus komentarus, dalinosi ekrano nuotraukomis.

„Maistas buvo puikus! Deja, Putinas sugadino mūsų apetitą, kai įsiveržė į Ukrainą. Atsistokite prieš savo diktatorių, liaukitės žudę nekaltus žmones! Jūsų valdžia jums meluoja“, – rašoma viename iš tviterio pranešimų.


Antradienį populiariausi, anot „Mashable“, buvo šie pranešimai.

„Šiandien jau žuvo 5800 rusų kareivių, vakar – 4500. Sustabdykite agresiją ir neleiskite kentėti savo vaikams. Jei eisite į karą – nebegrįšite”, – anglų kalba rašo komentuotojas Louise.
„Maistas puikus, bet jūsų lyderis žudo nekaltus žmones Ukrainoje!!! Sustabdykite šį karą“, – dalinasi Karolina.


Tokia aktyvizmo išraiška verslams žalos nedaro, kadangi abu šie komentatoriai (o ir daug kitų) palieka 5 žvaigždučių įvertinimus. Nepaisant to, komentuotojų vertinimai yra aktyviai trinami.

Šiuo metu „Reddit“ ir „Twitter“ platformų vartotojai rašo, kad komentuoti nebepavyksta, o jų „šimtai įvertinimų“ buvo ištrinti. Neaišku, ar toks sprendimas buvo priimtas Rusijos valdžios, „Google“ ar pačių restoranų valdytojų..

Dalintis
Nuomonės