„Bloomberg“ skelbė, kad išmaniųjų telefonų „iPhone“ gamintojas savo paslaptingai automobilių kūrimo programai buvo paskyręs beveik 2 000 darbuotojų, tačiau susidūrė su vis konkurencingesniu elektromobilių sektoriumi. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, maždaug 2014 m. pradėto projekto „Titan“ tikslas buvo sukurti visiškai autonominį automobilį.

Apie sprendimą nutraukti automobilių projektą įmonės viduje buvo paskelbta antradienį, pranešė „Bloomberg“ ir „The New York Times“, remdamiesi neįvardytais šaltiniais.

Teigiama, kad „Apple“ į šį projektą investavo milijardus dolerių.

Technologijų milžinas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymus pakomentuoti.

„Apple“ nebuvo viešai atskleidęs savo planų sukurti elektromobilį, nors žiniasklaidoje nuolat pasirodydavo nutekinta informacija. 2022 m. portalas „The Information“ paskelbė publikaciją, kurioje išsamiai kalbama apie projektą ištikusias bėdas, įskaitant keleto vadovų pasitraukimą dėl vadovybės paramos stokos.

Pastaraisiais mėnesiais keletas JAV automobilių gamintojų elektromobilių srityje numynė stabdžio pedalą, nes sulėtėjo paklausa.

Pasak „Bloomberg“, „Apple“ perkels daugybę uždaryto automobilių padalinio darbuotojų į generatyvinio dirbtinio intelekto (DI) projektus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją