„CheatLife“ įkūrėjai atrado formulę, kuri padeda laikytis subalansuotos mitybos lengviau. DI valdoma programėlė analizuoja suvartojamas kalorijas bei mikroelementus ir pataria, kiek galima papildomai suvalgyti maisto pasimėgavimui. Tikslas pagerinti sveikatą ar numesti svorio yra pasiekiamas apskaičiavimų, o ne griežtų dietų dėka.

„Siekiame padėti žmonėms suvokti, kad jie gali pagerinti savijautą ar padailinti kūno linijas valgant absoliučiai viską, kai maisto kiekiai yra reguliuojami“, – sako Artūras Lebedenko-Swan, mitybos specialistas, atletas, projekto „Motyvuoti atletai“ autorius.

Individualus planas DI pagalba

Mitybos programlėlė veikia dirbtinio intelekto principu. Kasdien ji analizuoja varototojo rezultatus ir pasiūlo alternatyvas. Būtent ši technologija leidžia sudaryti individualų planą ir jį koreguoti.

Programėlė

„Mūsų programėlė analizuoja suvartojamas kalorijas ir, atsižvelgiant į įvairias situacijas, padeda išlaikyti balansą. Keista, kad daugeliui subalansuota mityba asocijuojasi su lygiai tokiais pačiais maisto kiekiais kasdien. Visi suvokiame, jog gyvenime būna kitaip. Galbūt tokie griežti rėmai ir atbaido nuo sveikos gyvensenos“, – teigia įkūrėjas.

Jo žodžiais, programėlė leidžia derinti mitybą prie gyvenimo, o ne atvirkščiai.

Kalorijų ir mikroelementų poreikiai apskaičiuojami priklausomai nuo rezultatų ir jūsų aplinkybių. Jeigu artėja vakarėlis, šventės, atostogos, arba susisergate, individualus planas yra koreguojamas.

vProgramėlės įkūrėjai labai norėjo, kad vartotojai galėtų ne tik skaičiuoti kalorijas, bet ir gauti tinkamų patarimų sveikatai palaikyti. Todėl programėlėje įdiegta virtualaus asmeninio trenerio funkcija. Jis kiekvieną savaitę peržiūri rezultatus ir pasiūlo individualų planą ateinančioms dienoms.

Individualūs planai yra sudaromi atsižvelgiant į žmogaus gyvenimo būdą, ritmą, amžių, sveikatos būklę. Taip pat programėlė pastebi staigų svorio padidėjimą ar sumažėjimą ir informuoja apie tai vartotoją.

Programėlė

Pokyčiams trukdo baimės

Baimė keisti racioną, anot A. Lebedenko-Swan, atsiranda dėl blogos patirties – griežtų dietų, kurios sukelia nepatogumų, arba kurių laikantis reikia atsisakyti tam tikrų maisto produktų grupių: angliavandenių, riebalų, cukraus arba net badauti. Po tokių eksperimentų su sveikata žmonės greitai sugrįžta prie ankstesnio gyvenimo ritmo.

„Subalanduota mityba – raktas į sveiką gyvenseną. Įprotį pakeisti nėra lengva, tačiau šis ketinimas neturi tapti kančia. Mūsų programėlė leidžia „sukčiauti“ nekenkiant rezultatms ir be savigraužos“, – pasakoja įkūrėjas.

Jo žodžiais, kai įpročiai yra keičiami lėčiau, šis kelias nėra lydimas neigiamų emocijų, rezultatai yra daug patvaresni. Galų gale, žodis „dieta“ išvertus iš anglų kalbos reiškia tiesiog mitybą, o ne griežtą režimą trumpuoju laikotarpiu. Antrasis kelias, anot A. Lebedenko-Swan, turi mažai bendro su sveikata.