Šiuo metu bendrovės telefonuose, priešingai nei konkurentų, įskaitant ir „Samsung“, naudojama patentuota „Lightning“ kroviklio jungtis.

Pagal naują Europos Sąjungos įstatymą reikalaujama, kad telefonų gamintojai iki 2024 m. gruodžio įdiegtų bendrą įkrovimo jungtį, jog vartotojai sutaupytų pinigų ir sumažintų atliekų kiekį.

Daugumoje naujų „Apple“ produktų, pavyzdžiui, naujausiuose „iPad“, jau naudojama USB-C jungtis, tačiau bendrovė prieštaravo šiam pakeitimui.

„iPhone“

„Griežtas reguliavimas, pagal kurį privaloma naudoti tik vieno tipo jungtį, slopina inovacijas, o ne jas skatina, o tai savo ruožtu pakenks vartotojams Europoje ir visame pasaulyje“, – 2021 m. BBC sakė „Apple“ atstovas.

Kadangi dabartinis „iPhone 14“, panašu, yra paskutinis „Apple“ įrenginys, kuriame išimtinai naudojama „Lightning“ jungtis, tai gali reikšti šio laido, kuris „Apple“ parduotuvėje parduodamas už 25 eurus, pabaigos pradžią.

Kol kas neaišku, ar šis pokytis įsigalios visame pasaulyje, tačiau mažai tikėtina, kad technologijų bendrovė tai pritaikys tik Europos Sąjungos rinkai.

„iPhone“

Pakeitimai numatomi naujuose „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ įrenginiuose, kurie bus pristatyti kitą savaitę, per kasmetinį bendrovės rudens renginį.

Europos Sąjungos teigimu, tai padės vartotojams sutaupyti „iki 250 mln. eurų per metus nereikalingų įkroviklių pirkimo išlaidų“ ir sumažinti 11 000 tonų atliekų per metus.