„Rusijos kosmoso agentūra labai mėgsta savo palydovinį vaizdą“, – pašaipiai rašė „NB65“ ir pateikė ekrano kopijas, kurios, teigiama, vaizduoja kosmoso agentūros satelitų valdymo valdymo sistemą.

„Jie dar labiau mėgsta savo transporto priemonių stebėjimo sistemą”, – tęsė „NB65. – Gražaus pirmadienio tvarkant šnipinėjimo technologijas. Šlovė Ukrainai.“

Tai nėra pirmasis „NB65“ kibernetinis išpuolis. Vasario 27 d. apie prisijungimą prie „Anonymous“ paskelbusi grupuotė jau buvo uždariusi oficialių Rusijos institucijų svetaines: nepasiekiamos buvo Vidaus reikalų ministerijos, Kremliaus, Federalinio saugumo biuro, Teisingumo ministerijos ir Gynybos ministerijos svetainės, rašo UNIAN.

Apie įsilaužėlių darbus paskelbė ir Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Mykhailo Fedorov, į savo „Telegram“ kanalą įdėdamas nuotrauką, rodančią, kad fsb.ru svetainė nepasiekiama didžiuosiuose pasaulio miestuose.

Ta pati programišių grupuotė sekmadienį surinko ir paskelbė daugiau nei 40 tūkst. failų, kurie, jų teigimu, priklausė Rusijos Branduolinės saugos institutui (IBRAE).

„Neturime galimybės išversti tiek rusiškų dokumentų, todėl mėgaukitės ir praneškite, ką randate“, – sakė „NB65“.

Prie kibernetinių atakų prisidėjo ir kiti programišiai. Tviteryje įvairiose paskyrose pranešama apie kibernetines operacijas prieš kitus su Rusijos vyriausybe susijusius tinklapius, pavyzdžiui Rusijos darbo ir socialinės apsaugos ministeriją, tačiau patikrinus, svetainė dar veikia.

Paskyrose kviečiami ir programavimo įgūdžių neturintys žmonės, kurie, teigiama, gali prisidėti prie kibernetinio puolimo paneigdami Rusijos vyriausybės institucijų skleidžiamą dezinformaciją bei pranešdami apie klaidingą informaciją skleidžiančias „Twitter“ ir kitų socialinių tinklų paskyras.

Dalintis
Nuomonės