Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas įsitikinęs, kad Ukrainai įsigytos tolimojo nuotolio ATACMS raketos atgrasys rusų okupantus nuo bandymų atkurti sovietų sąjungą Ukrainoje. Apie tai jis parašė savo „Telegram“ paskyroje.

„Sudėtingi klausimai reikalauja šiuolaikinių sprendimų. Ypač jei tai giliai esanti priešo karinė logistika. ATACMS atmuš visų SSSR 2.0 kūrėjų norą terorizuoti ukrainiečius“, – rašė A. Jermakas, cituoja „Unian“.

Jau ne kartą pranešta apie tai, kad Ukrainos valdžios atstovai kreipėsi į tarptautinius partnerius, JAV, dėl ATACMS raketų. Ukrainiečiai teigia, kad jiems ir 100 ATACMS raketų leistų per trumpą laiką smarkiai pakeisti jėgų pusiausvyrą. Tokių raketų naudojimas leistų nukirsti pagrindines Rusijos tiekimo į frontą linijas.

Šalies ekspertai įsitikinę, kad šis ginklas Ukrainai reikštų neregėtas galimybes. Ginkluotosios pajėgos galėtų smogti absoliučiai visiems kariniams taikiniams valstybės teritorijoje, įskaitant Krymą ir Juodąją jūrą. ATACMS raketai paleisti nebereikėtų ir papildomos įrangos, kadangi tiktų jau JAV perduotos HIMARS raketų paleidimo sistemos.

Tačiau tai nėra vienas vaistas, kuris išgydys nuo okupantų.