„BBC News Technology“ paskyroje „Twitter“ tinkle pasidalinta nuoroda į straipsnį, kuriame žiūrovams primenama, kad jos ukrainiečių ir rusų kalbomis transliuojamos žinios yra prieinamos tamsiajame internete.

Siekdamas užkirsti kelią bandymams cenzūruoti, transliuotojas savo tarptautinę naujienų svetainę padarė prieinamą per „Tor“ tinklą, tamsiajam žiniatinkliui pasiekti naudojamą privatumo užtikrinimo programinę įrangą.

Vokietijos visuomeninis transliuotojas „Deutsche Welle“ pranešė, kad BBC svetainė Rusijoje neveikia.

Tačiau BBC Rusija teigė, kad domenas https://bbc.com nebuvo įtrauktas į šalies uždraustų svetainių registrą.

Anksčiau Kremlius apkaltino korporaciją kenkimu Rusijos stabilumui.

BBC atstovas spaudai sakė: „Galimybė gauti tikslią, nepriklausomą informaciją yra pagrindinė žmogaus teisė, kuri neturėtų būti atimta iš Rusijos žmonių, kurių milijonai kiekvieną savaitę seka BBC naujienas“.

Toliau atstovas sakė, kad „mes ir toliau stengsimės, kad BBC žinios būtų prieinamos Rusijoje ir visame pasaulyje“.

Prasidėjus invazijai į Ukrainą, padidėjo BBC naujienų svetainės rusų kalba lankomumas.

Pranešama, kad per pastarąją savaitę svetainės auditorija išaugo iki rekordinio 10,7 mln. žmonių skaičiaus – daugiau nei trigubai palyginti su vidutiniu savaitiniu lankomumu per praėjusius metus.

Praėjusią savaitę anglų kalba veikiančios svetainės bbc.com lankytojų skaičius Rusijoje išaugo 252 proc. iki 423 tūkstančių.

JK priežiūros institucija „Ofcom“ pradėjo 27 tyrimus dėl Kremliaus remiamo naujienų kanalo RT, anksčiau žinomo kaip „Russia Today“, transliuojamų laidų „tinkamo nešališkumo“.

Ketvirtadienį Bendruomenių rūmuose kultūros sekretorė Nadine Dorries sakė, kad RT turėtų netekti licencijos ir „niekada daugiau“ nebeturėti galimybės transliuoti „nuodingos propagandos“.

Tačiau pirmadienį užsienio reikalų sekretorė Liz Truss įspėjo, kad jei RT bus uždaryta JK, BBC gali būti uždrausta Rusijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova apkaltino BBC „aktyviu vaidmeniu kenkiant Rusijos stabilumui ir saugumui“.

Ji taip pat pasmerkė Rusijos žiniasklaidos priemonių RT ir „Sputnik“ uždraudimą visame pasaulyje, teigdama, kad iš pasaulio atimamas Rusijos požiūris, o Vakarų žiniasklaida pateikia tik vienos pusės nuomonę.

CNN pranešė, kad RT padalinys JAV bus uždarytas, o Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen praėjusį savaitgalį paskelbė, kad kanalas bus uždraustas ES.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Dalintis
Nuomonės