Kaip pranešė „Vice“, panašu, kad programišiai pažeidė vieną IKI svetainės padomenį, nors kiti padomeniai lieka veikiantys. Pažeista svetainės dalis yra susijusi su Pasaulio kosmoso observatorijos ultravioletinių spindulių projektu (WSO-UV), kuris yra panašus į Hablo kosminį teleskopą ir planuotas paleisti 2025 m.

Populiarioje „Twitter“ paskyroje, susietoje su laisvai organizuotu „Anonymous“ judėjimu, ketvirtadienio rytą buvo pasidalijama informacija apie atliktus veiksmus, kurie priskirti grupei, žinomai kaip v0g3lSec.

Paskelbimo metu svetainė uv.ikiweb.ru buvo nepasiekiama. Kovo 3 d. ryte užfiksuotoje archyvuotoje svetainės versijoje rodomas pranešimas:

„Sveiki, Rusijos ****..Atleiskit.. Kosmonautai??.. nežinau ką pasakyti, eikit susikurti gerą puslapį užuot grasinę žmonėms Tarptautine kosmine stotimi, girdėjote??“

Paskutinėje pranešimo dalyje, ko gero, remiamasi „Roscosmos“ vadovo Dmitrijaus Rogozino pastabomis: JAV paskelbus sankcijas D. Rogozinas nurodė, kad NASA ir Rusijos agentūrų partnerystė gali baigtis, o tai kelia grėsmę Tarptautinės kosminės stoties ateičiai.

„YourAnonNews“ paskyroje taip pat buvo bendrinama nuoroda į debesyje patalpintą ZIP failą, kuriame, kaip teigiama, yra nutekinti duomenys iš Rusijos kosmoso agentūros. „Vice“ praneša, kad atsisiųstame faile yra ranka rašytų formų, PDF rinkmenų ir skaičiuoklių, taip pat Mėnulio misijų aprašymai. „Verge“ negalėjo patvirtinti duomenų autentiškumo.

„Roscosmos“ įsilaužimas įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai kita su „Anonymous“ susijusi grupė nepatvirtino, kad jiems pavyko išjungti Rusijos palydovinio valdymo sistemas. Grupės, veikiančios pavadinimu NB65, „Twitter“ įrašuose teigiama, kad buvo uždaryta Rusijos kosmoso agentūros naudojama stebėjimo sistema, nors detalių nepavyko patikrinti, o D. Rogozinas paneigė teiginius.

Tęsiantis Rusijos invazijai Ukrainoje, kibernetinėje srityje vis daugiau veikiančių veikėjų vykdo operacijas prieš Rusiją ir jos sąjungininkes, o duomenų nutekinimas tapo strategine priemone. Be NB65 pavadinimo, programišių grupuotė dar žinoma kaip „AgainstTheWest“, teigė, kad nulaužė ir branduolinės energijos įmonę „Rosatom“; kitur grupė, veikianti pavadinimu „Anonymous Liberland“, paviešino 200 GB elektroninių laiškų, paimtų iš Baltarusijos gynybos rangovo „Tetraedr“.

Pastaraisiais dešimtmečiais Rusija ir JAV bendradarbiavo vykdant daugybę kosminių misijų, tačiau yra ženklų, kad Rusijos kosmoso agentūros yra įtraukiamos į konfliktą. Londone įsikūrusios bendrovės „OneWeb“ komerciniai palydovai buvo „Roscosmos“ pasisavinti, kai Rusijos agentūra sustabdė šią savaitę planuotą paleidimą ir pateikė savo klientui reikalavimų sąrašą. „Roscosmos“ taip pat pareiškė, kad Rusija daugiau neparduos raketų variklių JAV, nors toks žingsnis turėtų ribotą poveikį JAV įmonėms.