Tai MIT Kompiuterių mokslo ir dirbtinio intelekto laboratorijos (CSAIL) grupės darbas. Procesas atliekamas naudojant radijo dažnių siųstuvą ir priėmimo antenas, o tai nėra labai nauja. Mokslininkų grupė garaže sukonstravo įspūdingą fazinės matricos radarą, kuris aiškiai rodo sudėtingų figūrų judėjimą už sienos. Nauja yra tai, kad neuroniniai tinklai naudojami siekiant geriau iššifruoti tai, kas priimama tomis antenomis. Neuroniniai tinklai parodo, kur yra žmogaus galva, pečiai, alkūnės ir kitos kūno dalys, o šiek tiek apdorojus tai paverčiama skeleto figūromis.

Asociatyvioji nuotr.

Įdomiausias, o gal ir baisiausias būdas mokslininkams buvo patikrinti, ar įmanoma nustatyti, kas yra skeleto figūros, remiantis tuo, kad kiekvienas žmogus vaikšto savo stiliumi. Pirmiausia jie išmoko kitą neuroninį tinklą atpažinti skirtingų žmonių stilių. Tada perdavė pozos įvertinimo išvestį šiam stilių atpažįstančiam neuroniniam tinklui ir jis teisingai atspėjo žmones 83 proc. tikslumu tiek tada, kai jie buvo matomi, tiek tada, kai buvo už sienos. Tai reiškia, kad jie ne tik gerai įsivaizduoja, ką žmogus daro, bet ir kas jis toks yra.

Peržiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą ir pamatysite gana įspūdingus gyvų žmonių ir skeleto versijų, atliekančių įvairius veiksmus įvairiomis sąlygomis, palyginimus. Atrodo, kad mokslinės fantastikos ateitis filme „Viską prisiminti“ priartėjo dar vienu žingsniu.