- Džesperi, kokia bus jūsų diskusijos tema konferencijoje LOGIN 2021? Kodėl tai svarbu šiandienos perspektyvoje?

- Aptarsiu švietimo ateitį ir tai, kaip „Google“ stengiasi sudaryti vienodas galimybes studentams mokytis visame pasaulyje. Dėl COVID-19 mes esame paradigmos kaitos viduryje, kai kurie studentai buvo įleisti atgal į klases fiziškai, o kiti vis dar mokosi nuotoliniu būdu iš namų. Ši hibridinio mokymosi situacija sukuria daug iššūkių, tačiau taip pat suteikia galimybę dar labiau pritaikyti individualų mokymąsi, atsižvelgiant į kiekvieno studento poreikius.

- Kokios yra pagrindinės „Google“ užduotys ir siekiai švietimo srityje?

- „Google for Education“ tikslas visada buvo padaryti mokymąsi labiau prieinamą ir pritaikytą kiekvienam studentui. Praėjusiais metais buvome nepaprastai užsiėmę kurdami naudingas priemones ir funkcijas studentams ir pedagogams, kurie staiga buvo priversti mokyti ir mokytis namuose 2020 m. pradžioje. Taigi, iš esmės mūsų pagrindinis tikslas yra padaryti geresnį mokymąsi kiekvienam besimokančiam, kad šis galėtų išnaudoti visą savo potencialą.

- Pasak jūsų ir „Google“, kaip pasikeis ikimokyklinis ir vidurinis ugdymas maždaug per ateinantį dešimtmetį? Kokios bus pagrindinės tendencijos, kas bus pagrindiniai žaidėjai ir jų įtakotojai?

- Dešimtmečius technologijų srityje gali būti sunku nuspėti - tiesiog pažvelkime į praėjusių metų raidą! Mes tikime, kad pagalbinis mokymasis ir jį palaikančios technologijos bus svarbiausia ateinančiais metais. Tai bus svarbu, nes tai orientuota į asmenį ir gali pasiūlyti kiekvienam tinkamiausią mokymosi patirtį.

Kalbant apie tai, kas žaidėjams darys įtaką ateinančiais metais, mes, „Google“, tvirtai tikime, kad partnerystė visose įmonėse yra geras sprendimas. „Google“ visada buvo atvirojo kodo šalininkė ir iš patirties galime pamatyti, kaip tvirta sprendimų integracija gali sukurti kokybiškesnę mokymosi aplinką daugiau studentų.

Mes turime didelę grupę partnerių, su kuriais dirbame, ir labai lengvai integruojame savo įrankius naudodami atvirąjį kodą ir nemokamą API.

Technokratinės tendencijos, tokios kaip ekonomikos skaitmeninimas, robotizavimas ir dirbtinis intelektas, turės didelę įtaką dabartinei švietimo sistemai ir būsimoms įsidarbinimo galimybėms.

- Kokios profesijos ir įgūdžiai, jūsų teigimu, turės įtakos kvalifikuotos darbo jėgos paklausai ateityje ir kodėl?

- Mokymasis visą gyvenimą bus labai svarbus mokinių sėkmei šiems patekus į darbo rinką greitai besikeičiančiame pasaulyje. Rytojaus darbuotojai turės būti adaptyvūs ir daugiau dėmesio skirti įgūdžiams, o ne konkrečioms profesijoms. „Google“ mes tikime, kad svarbiausi įgūdžiai, norint pasiekti sėkmę, yra lyderystė, problemų sprendimas ir „Googlyness“. Pirmieji du yra savaime suprantami, tačiau trečiasis, „Googleyness“, reikalauja šiek tiek paaiškinimo: šį terminą sudaro asmeninių įgūdžių rinkinys, kurio tikimasi iš visų „Google“ vartotojų, atliekančių įvairius vaidmenis ir atitinkančius skirtingus lygius.

Būti „Googley“ - reiškia dirbti pagal šias ambicijas: rasti atsakymus į atsirandančius neaiškumus, vertinti grįžtamąjį ryšį, efektyviai mesti iššūkį status quo, pirmenybę skirti vartotojų interesams, elgtis teisingai, rūpintis komanda.

Labiausiai šiandieniniai studentai turi išmokti mokytis. „Šiuo metu ruošiame studentus darbams, kurie dar neegzistuoja, naudojant technologijas, kurios dar nebuvo išrastos, kad išspręstume problemas, kurių dar net nežinome“, - ši buvusio JAV švietimo sekretoriaus Ričardo Riley citata tai puikiai atspindi.

Dėkoju už pokalbį.

Dž. Knoopas-Henriksenas savo įžvalgomis dalinsis ir su LOGIN konferencijos dalyviais. LOGIN vyks gegužės 24-28 dienomis – tik nuotoliniu būdu, tiesiogiai, nemokamai bus transliuojama „Delfi“ bei „15min” portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)