aA
"Windows 2000" operacinė sistema kol kas dar net nėra oficialiai išleista, tuo tarpu jos kūrėja "Microsoft" jau turi gana daug darbo, likviduodama interneto svetaines, siūlančias nelegalias operacinės sistemos kopijas. Korporacijai šios operacinės sistemos kūrimas kainavo 1 milijardą dolerių ir truko tris metus.
Kovodama su piratavimu, kuris dar labiau išplito interneto dėka, korporacija "Microsoft" surinko visą aresanalą naujų ginklų, pradedant įrankiais, ieškančiais nelegalių programinės įrangos kopijų internete, ir baigiant hologramomis ant kompaktinių diskų bei autentiškumo sertifikatais, kuriuos sunkiau padirbti nei 100 dolerių banknotą.

"Windows 2000", naujosios kartos verslo operacinė sistema, skirta serveriams ir darbo stotims, oficialiai bus pristatyta kitą ketvirtadienį specialiame renginyje San Franciske. Tačiau jos kopijos kompiuterių gamintojams buvo išsiuntinėtos dar gruodį, o kai kurie jų, be didelio triukšmo, jau kelias savaites pardavinėja kompiuterius su šia operacine sistema. "Beta" (bandomosios) versijos buvo išplatintos šimtams tūkstančių vartotojų prieš kelis mėnesius.

Anot korporacijos kovos su piratavimu advokatės Anne Murphy, pasinaudodami nauja programa, ieškančia nelegalių "Windows 2000" kopijų internete, sausį korporacijos darbuotojai jau aptiko daugiau nei 100 svetainių, siūlančių parsisiųsti šią operacinę sistemą.

"Programa ieško tokių svetainių, o kitą dieną mūsų darbuotojai peržiūri paieškos rezultatus ir išsiaiškina, ar tai rimta problema. Jei taip ir yra, mes nedelsdami pranešame interneto paslaugų teikėjui", teigė A. Murphy.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.