aA
Marijampolės rajone policininku apsimetęs nusikaltėlis su bendru ketvirtadienį pagrobė krovininį autobusiuką su jame į Klaipėdą vežtomis cigaretėmis.
Pagrobta transporto priemonė buvo rasta tos pačios dienos vėlų vakarą Kaune, netoli IX forto. 87 dėžių su cigaretėmis jame nebebuvo, pranešė Policijos departamentas.

Apie 11 val. Marijampolės rajone, kelyje Marijampolė-Kaunas, už Ąžuolų Būdos gyvenvietės, UAB "Otagra" krovinį automobilį "Volkswagen LT 28" vairavusį 31 metų R. P. aplenkė automobilis "Audi 100". Pastarasis važiavo su įjungtu policijos švyturėliu, tačiau kitų policijos skiriamųjų ženklų neturėjo.

Aplenkusiame automobilyje šalia vairuotojo sėdėjęs policijos uniforma vilkintis vyras parodė ženklą sustoti.

Kai krovininio autobusiuko vairuotojas sustojo, policininko uniforma apsirengęs vyras dokumentų patikrinimui liepė jam persėsti į automobilį "Audi 100".

R. P. paklusus ir persėdus, "Audi 100" vairuotojas, grasindamas į pistoletą panašiu daiktu, užmovė R. P. maišą ant galvos ir smogė į galvą.

Krovininio autobusiuko vairuotojas sąmonę atgavo miške. Atgavęs sąmonę, jis pasigedo vežtų 87 dėžių su cigaretėmis, 8500 litų, mobilaus ryšio telefono bei dokumentų.

Marijampolės rajono policijos komisariato kriminalinės policijos komisaras Laimonas Noreika BNS sakė, kad įtariamieji kol kas nenustatyti ir nesulaikyti, iškelta baudžiamoji byla.

Patirti materialiniai nuostoliai nustatinėjami.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.