aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) ketvirtadienį sakė, kad jeigu Didžioji Britanija būtų paprašyta prisijungti prie euro zonos, jis asmeniškai tam nepritartų.
T. Blairas išsakė šias pastabas atvykęs į Seule rengiamą Azijos ir Europos viršūnių susitikimą, po to, kai euro kursas dolerio atžvilgiu naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį buvo smukęs iki 0,8324 dolerio už eurą - naujo žemiausio visų laikų lygmens.

"Galiausiai sprendimą šiuo klausimu turi nulemti visuomenės nuomonė. Jeigu manęs paklaustų, ar aš prisijungčiau prie euro zonos, atsakyčiau neigiamai", tvirtino T. Blairas.

Paklaustas apie bendrą Europos valiutą, jis išsakė savo nuomonę, tačiau atsisakė komentuoti, ar jis su kitais Didžiojo septyneto šalių vadovais dalyvaus diskusijose dėl dar vienos intervencijos į valiutų rinką, siekiant sustabdyti euro smukimą.

Kaip ir tikėtasi, ketvirtadienio susitikime Europos Centrinis Bankas pagrindinių palūkanų normų nepakeitė, o 11 val. 50 min. Grinvičo laiku euras kainavo 0,8430 JAV dolerio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.