aA
Trakų rajono gyventojas Aleksandras Markinas, kuris prisipažino nužudęs dvi moteris, dabar prisipažįsta padaręs ir daugiau nusikaltimų. Pareigūnai įtaria, kad jis nužudė iki dešimties žmonių. Trakų teisėsaugininkų teigimu, A. Markinas jau prisipažino kaltas nužudęs 4 žmones.
Be nužudymų, A. Markinui taip pat inkriminuojami plėšimai, vagystės, išžaginimai, kūno sužalojimai.

Pareigūnai pastebi, kad įtariamasis buvo linkęs daryti nusikaltimus prieš moteris. Nusikaltimai buvo daromi siekiant apiplėšti aukas arba nuslėpti nusikaltimus. Dabar pareigūnai sako, kad ne be reikalo Lentvario miestelio moterys bijojo vaikščioti tamsiu paros metu. Tamsoje netgi policijos pareigūnės bijodavo grįžti namo.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad pasitvirtinus įtarimams A. Markinas bus vienintelis įtariamasis šiemet Vilniaus apygardos teritorijoje vienas pats, be kitų asmenų pagalbos, nužudęs tiek žmonių.

Iš pradžių A. Markinas prisipažino nužudęs dvi moteris Vilniuje ir Lentvaryje. Vyras teigė 54 metų Mariją Šabelnik Liepkalnio kapinėse Vilniuje nužudęs norėdamas ją apiplėšti. 41 metų lentvariškės Elenos Būgienės nužudymo motyvų pareigūnai nekomentuoja.

Įtariamąjį dviem nužudymais Trakų rajono apylinkės teismas pirmadienį leido suimti dešimčiai parų. Per kratą pas A. Markiną pareigūnai rado peilį. Dabar ekspertai tiria, ar būtent šiuo peiliu buvo nužudytos ir sužalotos moterys. 20-metis Trakų rajono Rubežiaus kaimo gyventojas anksčiau buvo teistas už vagystes ir kitus nusikaltimus. Paskelbus amnestiją, šiemet jis išėjo iš įkalinimo įstaigos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.