aA
Hanoveryje (Žemutinės Saksonijos kraštas) suimtas Ukrainos parlamento narys Viktoras Žerdickis neketina grįžti į tėvynę. Kaip sužinota trečiadienį iš diplomatinių šaltinių, V.Žerdickis griežtai atsisakė susitikti su Ukrainos ambasados Berlyne atstovais ir pareikalavo, kad Vokietijos valdžia jo neperduotų "į Ukrainos prokuratūros rankas".
VFR teisėsaugos organų atstovai pareiškė, jog V.Žerdickis, tėvynėje galintis naudotis deputato neliečiamybe, buvo suimtas praėjusią savaitę, kai mėgino pasiimti iš savo sąskaitos Hanoverio banke 50 tūkstančių dolerių.

V.Žerdickis kaltinamas 86 milijonų markių iš Vokietijos valstybinio biudžeto pasisavinimu. Šie pinigai turėjo būti išmokėti kaip kompensacijos tiems Ukrainos piliečiams, kurie Antrojo pasaulinio karo metais buvo išvežti priverstinių darbų į Trečiajį reichą. Pagal Vokietijos įstatymus V.Žerdickiui gresia dešimt metų kalėjimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.