aA
Vidmantas Adomonis Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų viceministras
Pirmiausia, buvęs Seimo narys K.Skrebys turės dalyvauti konkurse, nes konkursas jau paskelbtas. Bet, jei K.Skrebys pareikš norą į kitas laisvas pareigas, remiantis priešpaskutinę Seimo kadencijos dieną priimtomis Valstybės tarnybos įstatymo pataisomis, jis iš tiesų automatiškai taptų valstybės tarnautoju. Mat šiek tiek pasikeitė garantijos parlamentarams, pasibaigus jų kadencijai.

Pirmiausia, tie Seimo nariai, kurie, iki juos išrenkant, buvo karjeros valstybės tarnautojai gali tikėtis, kad Valdymo reformų ir savivaldybių ministerija atkurs jų turėtą statusą. Tiesa, nebūtinai jie bus grąžinami į tas pačias pareigas, nes jos dažniausiai po ketverių metų jau būna užimtos. Kitas pareigas buvę parlamentarai pradeda eiti be jokio konkurso, net jei į jiems siūlomas pareigas, kitu atveju, ir turėtų būti skelbiamas konkursas.

O tie, kurie dirbo, tarkime, privačiose įmonėse, pasibaigus kadencijai, remiantis pataisomis, taip pat gali pretenduoti į karjeros valstybės tarnautojus ne konkurso tvarka. Paprasčiausiai tokie buvę parlamentarai turi parašyti pareiškimą Valstybės tarnybos departamentui ir pagal jų kvalifikaciją, jiems surandama darbo vieta.

Beje, remiantis Valstybės tarnybos įstatymo pataisomis, visi politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai, kol jiems bus atkurtas statusas valstybės tarnyboje, gaus dar ir išeitines trijų mėnesių tarnybinio atlyginimo dydžio kompensacijas. Anksčiau išeitines kompensacijas gaudavo tik tie, kurie nebuvo valstybės karjeros tarnautojai.

Naujojoje Vyriausybėje postą nusižiūrėjo K.Skrebys

Tai komentuoja:

Algirdas Katkus buvęs Seimo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas, konservatorius

Kęstutis Skrebys Buvęs Seimo narys