aA
Konservatorių partijos vadovai metinį prezidento Valdo Adamkaus pranešimą vertina kaip iki šiol įspūdingiausią ir verčiantį "pasiraitoti rankoves" būsimiems darbams.
"Man (prezidento kalba) paliko labai gerą įspūdį. Kiek aš prisimenu ankstesnes prezidento kalbas, čia visų įspūdingiausia kalba - konkreti, dalykiška ir su ateities vizija, ne tik bendrais žodžiais, o konkretybėmis, ką reikia daryti ir padaryti", BNS korespondentui sakė Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Jis pabrėžė vertinąs šalies vadovo pranešimą kaip paramą Andriaus Kubiliaus vadovaujamai Vyriausybei.

"Galbūt prezidentas to labai plačiai nesakė, gal tik kokiu vienu sakiniu išreiškė savo pritarimą A. Kubiliaus Vyriausybės pastangoms ir teisingai, realiai valstybinei krypčiai. Bet visas kontekstas, formavimas nuostatų, to, ką prezidentas vadina naująja politika, aš jutau, kad prezidentas įvardija mintyse tai, kas yra daroma", sakė Seimo pirmininkas.

V. Landsbergio teigimu, prezidento pareikštą kritiką "reikia paanalizuoti. Prezidento pranešimas labai turiningas konstatavimais ir siūlymais arba gairėmis".

"Kritikos turi būti, ir mes patys esame pilni kritikos buvusioms klaidoms ir nepadarytiems, uždelstiems sprendimams", sakė Seimo pirmininkas. Anot jo, "tai, ką prezidentas sako apie naujos politikos būtinybę, manau, kad mes tą naują politiką jau vykdome".

Ministro pirmininko A. Kubiliaus teigimu, pagrindinis prezidento metinio pranešimo bruožas "yra ryški ir sisteminga orientacija į ateitį".

"Tokio sisteminio paveikslo šių dienų sumaištyje labai trūko. Šiuo požiūriu pranešimas skatina pasiraitoti rankoves", žurnalistams sakė A. Kubilius.

Anot premjero, "sisteminis viešo gyvenimo orientyrų pateikimas leidžia suformuluoti tokią politiką, aplink kurią gali vienytis moderniosios nepopulistinės politinės partijos".

"Orientacija į ryžtingas, realistines mūsų ūkio reformas, euroatlantinę integraciją, mano įsitikinimu, yra labai svarbūs dalykai, Vyriausybė šiuo keliu stengiasi žengti kuo efektyviau", sakė premjeras.

Jis pripažino, kad būdamas prezidentu, "žymiau kritiškiau" įvertintų Vyriausybės veiklą. Konservatorių partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė prezidento kalbą įvertino kaip puikią.

"Populiariai, tačiau ne populistiškai, sudėlioti valstybės dalykai, duodant atsakymą populistams", BNS sakė R. Juknevičienė.

Ji ypač gerai įvertino V. Adamkaus požiūrį į eurointegraciją bei žemės ūkio problemas.

Be to, pasak R. Juknevičienės, ji džiaugiasi, kad metiniame pranešime V. Adamkus rodo paramą A. Kubiliaus kabineto darbui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.