aA
Panevėžyje toliau vykdomas teroras prieš verslininkus. Praėjusį šeštadienį savo namuose I.Šiaučiūno gatvėje buvo užpulti ir žiauriai kumščiais, beisbolo lazdomis sumušti bei apiplėšti verslininkai 47 metų Vytautas ir 48 metų Janina Plepiai. Vakar V.Plepys ligoninėje mirė.
Apie pusę aštuonių ryto pas kaimynus atėjo kruvinu veidu J.Plepienė. Žiauriai sumušta moteris pasakė, kad ją bei vyrą apie 5 val. ryto užpuolė trys ar keturi kaukėti vyriškiai ir sumušė bei apiplėšė. Tuo metu sutuoktiniai buvo susiruošę važiuoti į Šiaulių automobilių turgų prekiauti garso aparatūra.

Kartu su Plepiais I.Šiaučiūno gatvėje gyvena jų sūnaus šeima, tačiau ji užpuolimo naktį nakvojo kitur. Galimas dalykas, kad tai žinojo užpuolikai. Plepiai prekiauti į turgavietes paprastai važiuodavo tris dienas per savaitę. Sutuoktiniai turėjo išsinuomoję prekybos vietas Panevėžio, Utenos ir Šiaulių automobilių turgavietėse.

Aiškėja, kad trys ar keturi kaukėti šratais šaudančiu pistoletu ir beisbolo lazdomis ginkluoti banditai į nuošalų Plepių namą įsiveržė apie 5 val. ryto. Plepiai jau buvo atsikėlę, atrakinę namo duris, nes ruošėsi savo mikroautobusu "Renault Trafic" važiuoti prekiauti į Šiaulius. Prekės, įvairi garso aparatūra, buvo supakuotos į dėžes ir sukrautos į automobilį dar iš vakaro.

Įsiveržę kaukėti užpuolikai iš karto apstulbino Plepius šūviais šratais į lubas ir ėmė sutuoktinius mušti. Įsibrovėliai reikalavo pasakyti, kur yra pinigai ir brangenybės. Banditai su verslininkais elgėsi itin žiauriai - surišę rankas lipnia juosta, užklijavę burnas, mušė lazdomis, rankomis, spardė. Užpuolikai savo aukas paliko gulinčius ant grindų be gyvybės žymių.

Banditai iš įvykio vietos paspruko V.Plepio automobiliu "Renault Trafic" su prekėmis. Kaimynai, apie 6 val. ryto ėję į ganyklą melžti karvės, tvirtino matę, kaip Plepių mikroautobusas dideliu greičiu nuvažiavo Panevėžio link. Niekas nemanė, kad prie vairo sėdi banditai.

1991 metų raudonos spalvos automobilis "Renault Trafic" netrukus buvo surastas nelabai toli nuo įvykio vietos, Stetiškių miškelio pakraštyje. Vienų automobilio durelių užraktas buvo išlaužtas. Išplėšta ir pagrobta automagnetola. Tačiau automobilyje buvusios prekybai paruoštos dėžės su garso aparatūra nepagrobtos. Kol kas neaišku, kas privertė banditus palikti verslininkų automobilį ir jame buvusias prekes.

Plepiai naujame nedideliame, bet moderniame name įsikūrė pernai prieš Naujuosius metus. Iki tol šeima gyveno nuosavame name, kuris buvo vadinamajame Panevėžio Rožyne. Tačiau prieš porą metų tą namą su didele dalimi verslininkų turto iki šiol nenustatyti nusikaltėliai sudegino. Plepiai kaimynams yra pasakoję, kad dėl savo verslo jie esą labai neparankūs konkurentams.

"Lietuvos rytas"