aA
Vieno Rumunijos laidotuvių biuro verslas tiesiog suklestėjo, kai jo savininkas, norėdamas išvengti bankroto, sutiko už paslaugas imti ne pinigus, o vištas.
57 metų Mihai Vladas, turintis nuosavą laidojimo biurą Vrancea miestelyje, barterinių mainų pagrindu teikia laidojimo paslaugas, parduoda karstus ir akmeninius kryžius.

“Aš supratau, kad žmonės dažnai neturi pakankamai grynųjų pinigų, kad surengtų prideramas laidotuves, tačiau jiems labai svarbu, kad brangūs žmonės būtų tinkamai palaidoti”, - sakė verslininkas, - “Todėl aš nusprendžiau sugalvoti kokią nors alternatyvą."

Pagrindinės laidojimo paslaugos kainuoja 10 vištų ir maišą grūdų. Vėliau verslininkas savo "pajamas" parduoda vietiniame turguje arba išmaino į kitus daiktus.

"Atrodo, kad netrukus man reikės įkurti savo nuosavą ūkį, nes dabar žmonės pradėjo plūsti iš viso Milcovului slėnio ir visi man moka vištomis”, prisipažino Vladas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.