aA
Po triuškinančio pralaimėjimo prieš savaitę vykusiuose Lenkijos prezidento rinkimuose Nobelio taikos premijos laureatas Lechas Valensa (Lech Walęsa) ketina pasitraukti iš politikos. "Solidarumo" profsąjungos įkūrėjas ir buvęs Lenkijos vadovas sekmadienį sakė, kad rinkimų rezultatai yra "svarbus signalas", rodantis, jog jis turi pasitraukti nuo politinės scenos.
Rinkimuose, kuriuos laimėjo dabartinis prezidentas socialdemokratas Aleksandras Kavsnevskis (Aleksander Kwasniewski), tik 0,9 proc. piliečių balsavo už L.Valensą (Lech Walęsa).

Du dešimtmečius L.Valensa (Lech Walęsa) darė didžiulę įtaką politinei Lenkijos istorijai. Dėl jo vaidmens įkuriant pirmąją laisvą profsąjungą tuometiniame Rytų bloke 1980-aisiais daugelis lenkų vis dar laiko jį nacionaliniu didvyriu. 1995 metais vykusiuose prezidento rinkimuose L.Valensa (Lech Walęsa) tik nedidele persvara pralaimėjo buvusiam komunistui A.Kvasnevskiui (Aleksander Kwasniewski).

L.Valensa (Lech Walęsa) paskelbė, kad jis ir toliau kreips dėmesį į svarbius politinius tikslus. Susiskaldžiusius Lenkijos dešiniuosius jis jau įspėjo dėl pralaimėjimo parlamento rinkimuose kitais metais ir paragino juos keisti kursą. Savo ateities planų buvęs darbininkų vadovas neišdavė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.