aA
Federalinė rinkimų komisija atmetė kandidato į JAV rezidentus George W. Busho rinkimų štabo skundą dėl Teksaso gubernatorių parodijuojančios svetainės.
G.Busho rinkimų štabas apskundė Masačiūsetso valstijoje gyvenantį Zacką Exley ir jo svetainę gwbush.com. Svetainėje daugiausia pateikiami gandai apie tai, jog Bushas jaunystėje nelegaliai vartojo narkotikus. Anot skundo, svetainė veikia kaip politinis komitetas, todėl turėtų registruotis ir atskleisti savo finansuotojus pagal įstatymus.

Z.Exley teigė, jog jo tikslas nėra paveikti rinkimų rezultatus, o tiesiog išsakyti savo nuomonę apie praeities “paklydimus”.

Atsakydama į skundą Rinkimų komisija teigė neradusi “įrodymų ketinimams” pažeisti įstatymus ir pareiškė, jog šis reikalas “yra mažiau reikšmingas nei kiti atvejai, kuriuos turi išnagrinėti komisija”.

Z.Exley svetainė yra viena iš daugelio, kurios primena oficialias, tačiau neturi jokio ryšio su konkrečia partija ar politiniu veikėju.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.