aA
Slovėnai sekmadienį jau trečią kartą nuo 1991 metų, kai buvo paskelbta nepriklausomybė nuo Jugoslavijos, renka šalies parlamentą.
Nuomonių apklausų prognozėmis, į ministro pirmininko postą po rinkimų greičiausiai vėl grįš centro kairiosios Liberalų demokratų partijos lyderis Janešas Drnovšekas, išbuvę premjeru beveik visus pastaruosius aštuonerius metus, ir tik kelis mėnesius - opozicijoje.

Tačiau tarp šioje stabilioje ir klestinčioje, du milijonus gyventojų turinčioje Alpių kalnų respublikoje besivaržančių blokų politikos skirtumų yra nedaug.

Maždaug 1,59 milijono balso teisę turinčių piliečių renkasi iš 16 politinių partijų priklausančių maždaug tūkstančio kandidatų sąrašo. Kandidatai varžosi dėl 90 vietų parlamente.

Balsavimo punktai buvo atidaryti 7 valandą ryto vietos laiku (5 val. ryto Grinvičo laiku) ir turėtų būti uždaryti 17 valandą Grinvičo laiku. Tada tikimasi ir pirmųjų balsavusių rinkėjų apklausų rezultatų.

Slovėnija yra pirmaujančių šalių, kurios šiuo metu derasi dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), sąraše ir tikisi iki 2003 metų tapti jos nare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.