aA
NATO nepriims šalių kandidačių, kurios atsilieka nuo Aljanso gynybos ir šiuolaikinės karybos standartų, pareiškė NATO generalinis sekretorius lordas George'as Robertsonas (Džordžas Robertsonas).
Tai jis sakė penktadienį Sofijoje, kur susitiko su aštuonių narystės NATO siekiančių šalių gynybos ministrais. Lietuvai šiame forume atstovavo krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius.

"Aljansas vėl plėsis, kai jis bus pasirengęs, kai narystės siekiančios šalys bus pasirengusios ir kai jų narystė galės prisidėti prie saugumo ir stabilumo Europo je užtikrinimo", pabrėžė G. Robertsonas savo kalboje.

Jis kalbėjo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Albanijos, Makedonijos, Slovakijos ir Slovėnijos atstovams, kurie susirinko aptarti kariuomenės reformų ir karinio bendradarbiavimo, siekdami pasirengti būsimai narystei NATO.

"NATO narystė nėra automatiška, tai ne dovana, ne garbė. Tai - daugeliu požiūrių yra pareiga, nemaža našta", sakė G. Robertsonas.

Kalboje jis taip pat padėkojo toms šalims, kurios pernai, kilus Kosovo krizei, parėmė NATO oro smūgių kampaniją prieš Jugoslaviją. Tačiau G. Robertsonas pabrėžė, kad didelėms ir nejudrioms šaltojo karo laikų pajėgoms reikalinga radikali ir brangi reforma, kad jos atitiktų NATO standartus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.