aA
Grupė Lietuvos parlamentarų kreipėsi į Europos institucijas, ragindama pareikalauti, kad Rusija nutrauktų karo veiksmus Čečėnijoje.
Penktadienį išplatintame 15-os Seimo narių kreipimesi į Europos parlamento, Europos saugumo ir bendradarbiavimo (ESBO) ir Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) vadovus raginama "morališkai, politiškai ir teisiškai pareikalauti iš Rusijos nutraukti karo veiksmus Čečėnijoje".

Pareiškime taip pat teigiama, kad Rusija privalo pradėti derybas su teisėta Čečėnijos valdžia - prezidentu Aslanu Maschadovu, skubiai padėti Čečėnijos gyventojams atstatyti būstus, aprūpinti maistu bei leisti veikti ESBO ir ET misijoms Čečėnijoje.

Pasak kreipimosi, per 200 tūkst. čečėnų skursta pabėgėlių stovyklose Ingušijoje, dabar Čečėnijoje yra 211 tūkst. benamių, iš kurių tik 20 proc. gyvena palapinėse, likusieji gyvena rūsiuose ir žeminėse praktiškai be maisto ir medicinos pagalbos.

"Tai valstybinis aparteidas", tvirtina Lietuvos parlamentarai.

Pareiškimą pasirašė Seimo konservatorių, socialdemokratų, krikščionių demokratų frakcijų nariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.