aA
Techninė įranga Mano kompiuteryje įdiegta "Windows 95" operacijų sistema. Po kurio laiko joje susikaupė daug mažų programų, kurios įjungiant kompiuterį įsikrauna automatiškai ir užima vietą atmintinėje. Išjungiu jas po vieną, paspaudęs "Ctrl+Alt+Del". Gal galima padaryti, kad jos nesikrautų išvis? Ar yra kokia nors programa, kuri tai galėtų sutvarkyti?
Taip, tai įmanoma. Tačiau jums reikės pakeisti keletą įrašų "Windows" registre (registro keitimui skirta "Windows" programa "regedit"). Registre reiktų peržiūrėti raktą HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\RunServices . Ten ir yra surašytos visos programos, įkraunamos įjungiant kompiuterį.

Yra ir programų, kuriomis šį darbą atlikti lengviau. Viena jų "Registry Cop" - programoje tereikia pažymėti, kurias programas išbraukti iš įkrovos sąrašo ir įrašus registre ji ištrina. "Registry Cop" platinama nemokamai, ją galima rasti adresu http://www.blds.canterbury.ac.nz/pcmag/StartupCop.htm

Taip galite pamėginti paleisti programą "sysedit" (paspauskite "Start -> Run" ir parašykite "regedit"). Peržiūrėkite ar nėra nuorodų į nereikalingas programas "autoexec.bat" byloje, "win.ini" byloje peržiūrėkite "load=" bei "run=" eilutes po "[windows]" atžyma. Jose taip pat surašytos programos, įjungiamos kompiuterio įkrovos metu. QA@delfi.lt

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.