aA
Apytiksliai 20 proc. JAV gyventojų (55 mln.) per žiemos atostogas planuoja apsilankyti elektroninėse parduotuvėse. Daugumos jų pirmieji pirkiniai bus žaislai - Kalėdinės dovanėlės.
Pasak interneto analitikų bendrovės “Nielsen/NetRatings”, šiais metais elektroninėse parduotuvėse apsipirkinės 14 mln. žmonių daugiau, negu pernai.

Šių metų rugpjūtį internetu naudojosi 146 mln. žmonių, o tai yra 35 proc. daugiau nei pernai. Taip pat pailgėjo vieno žmogaus vidutiniškai praleistas laikas internete. Jis pakito nuo 27 min. (pernai) iki 31 min. (šiais metais) per dieną.

Pasak “Nielsen/NetRatings”, didžiausią paklausą elektroninėse parduotuvėse prieš Kalėdas turės žaislai. Gruodžio mėnesį elektroninėse parduotuvėse prognozuojama susilaukti apie 10 mln. žaislų pirkėjų. Tai 270 proc. daugiau, lyginant su praeitų metų Kalėdų atostogomis.

Taip pat padidėjo ir kitų prekių paklausa elektroninėse parduotuvėse: elektroninių įrenginių paklausa padidėjo 109 procentais, muzikos, knygų ir video – 55 procentais, aprangos – 61 procentu, o visų prekių paklausa ūgtelėjo 51 procentu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.