aA
Rygos Ziemelio rajono teismas pirmadienį išdavė sankciją atlikti kratą trijose Amerikos interneto firmose, kurios anksčiau yra bendradarbiavusios su modelių agentūra "Logos centrs". Tai BNS patvirtino vyresnysis prokuroras Muodris Adleris.
Leidimo šiai kratai prašė prokuratūra, kuri tokiu būdu nori patvirtinti jau turimus ir gauti naujų įrodymų, susijusių su šia modelių agentūra.

JAV aptikta interneto įmonė, kurioje yra "Logos centrs" svetainių turinys, taip pat firmos, kurioms tarpininkaujant klientai atsiskaitydavo už modelių agentūros paslaugas. Šios firmos užregistruotos skirtingose Amerikos valstijose - Floridoje, Arizonoje ir Kalifornijoje.

Kriminalinės bylos medžiaga rodo, kad "Logos centrs" per savo interneto svetaines siūlė modelius pornofilmams, taip pat prostitucijai. Tarp jų buvo ir nepilnamečių.

M. Adleris BNS pranešė, kad kratos orderiai bus perduoti JAV teisėsaugos organams. Tai bus priedas prie ankstesnio teisinės pagalbos prašymo, tiriant šią bylą. Prokuroras negalėjo pasakyti, kuri iš JAV struktūrų tiesiogiai tvarkys kratos reikalus.

Atlikti kratą buvo paprašyta tik dabar, nes anksčiau šių interneto bendrovių adresai buvo nežinomi. Kaip anksčiau pranešta, "Logos centrs" byloje dabar kaltinami penki asmenys - agentūros vadovai Jurijus Jurjevas ir Jurijus Kutyrevas, bendradarbiai Denisas Chochlovas ir Anatolijus Rudenka, taip pat įmonės "Izimekss" darbuotojas Ingus Tūnas.

Dviejų kitų pedofilijos byloje kaltinamų asmenų - biuro "Misis Latvija" vadovo Ainaro Eisako ir buvusio Pilietybės ir migracijos reikalų valdybos darbuotojo Andrio Meinarto kriminalinės bylos nagrinėjamos atskirai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.